176

Odp: Jaka bielizna

no niestety majteczki do moich staników kosztują po 80 - 120 zł więc trochę mi szkoda, bo mogę sobie za tą kwotę kupić 5 innych porządnych par

177

No jasne. Też tak nieraz robiłam. jak zobaczyłam ile kosztują majtki do gorsetu, który mi się marzył to kupilam sam gorset, a majteczek do niego całe mnóstwo pasuje. Zresztą, czesto jest tak, że miseczki są duże, a majteczki są wąskie. Ja mam szerokie biodra, więc muszę sobie w większości przypadków i tak dobrać osobno.

178

Ja osobno to kupuję strój kąpielowy.

179

ale teraz można już dobierać inny rozm. gaci i stanika
ja mam przecież dość dużą miseczkę i 60 w obwodzie, co i tak daje jakieś 42, a gacie noszę 36 i w sklepie nie ma problemu - no chyba że nie ma w magazynie

180

Tak, kiedyś kupowałam komplet i gacie od niego sprzedali, zostały tylko mniejsze, ale weszłam na szczęście.

181

Ja miseczki mam większe ale za to jestem wąska w biodrach i pasie.

182

Ja tam nie patrzę na marki, kupuję ją na targowisku, praktyczną bawełnianą białą i stosunkowo tanią.

183

Też nieraz kupuję. Niektóre są tak ładne, że jakość przestaje być ważna, za 7 zł mogę chodzić przez miesiąc, ale fajnie wygląda, a ja i tak większość rzeczy od tej strony oceniam.
Dziewczyny, wiecie może gdzie zanleźć biustonosze z plastikowymi fiszbinami? Tylko nie takie dla starszych pań.

184

Słyszałyście, że te najtańsze ubrania mogą mieć szkodliwy skład, domieszki ołowiu i innych trucizn? Uważajcie zwłaszcza na chińskie!

185

Słyszałam. Wszystko szkodzi - pieczywo z supermarketów, mięso i warzywa zewsząd (sama pracowałam na szklarni, nie macie pojęcia jaki syf jest w podobno zdrowych warzywach), mam koleżanki, które miały praktyki w mięsnym (to co tam robią jest karygodne)- gdyby człowiek chciał zdrowo żyć nic by nie kupił tylko sam wszystko musiał produkować. Materiał na staniki też.

186

No tak, trudno w XXI wieku tkać ubrania z lnu i prząść wełnę na kołowrotku... Ale uważam, że lepiej zapłacić parę zł. więcej i kupić polskie - tu najwyżej oszukają że poliester to bawełna smile

187

Tylko że ja i tak oceniam bieliznę wyłącznie po wyglądzie. Tak samo sprzęt i samochody.

188

i facetów? smile

189

U faceta wygląd jest dla mnie bardzo ważny. Nie zawsze tak było, dopiero od tego.

190

Nie ma co ukrywać że i faceci i kobiety to wzrokowcy.... chociaż kobiety może mniej

191

Zależy które...

192

Tak zalezy bo przecież każda z nas jest inna...

193

Ja jestem baardzo wzrokowcem, "słuchowcem" za to prawie wcale, więc bajerem nie nadrobi...

194

Ja też jestem wzrokowcem..........

195

No to już jest nas trzy:) Kto jeszcze się przyzna?

196

Wystarczy popatrzeć na ulicy jak się panie na panów patrzą. He he...

197

No to już jest nas więcej...

198

Pewnie nazbiera się tu ich sporo........

199

oczywiście że jestem wzrokowcem, ale jedzenia czy kosmetyków nie oceniam po wyglądzie, no i ksiązki po okładce wink
a co do staników za 7 zł maja jedną wadę - fatalna rozmiarówkę...

200

ale lubisz jak jest ładnie podane a nie np. w jednorazowych naczyniach? Bo ja zwracam na to uwagę...