Odp: Zaniedbane stopy :(
polecam: adamed.expert/pekajace-piety-przyczyny-i-sposoby-leczenia
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
polecam: adamed.expert/pekajace-piety-przyczyny-i-sposoby-leczenia
Niechcemisię ja polecam epilfeet, najlepsze z tych które testowałam.
Przed założeniem skarpetek można namoczyć nocy, to tez pomaga.
ja mam pięty bardzo schodzone ale nie mam siły siedzieć i ich moczyć, ścierać pumeksem itd.
Ja też nie miałam siły i chęci bawić się co tydzień z pumeksem, peelingami i cała resztą, bo mniej więcej tyle się utrzymywały efekty. Też stosuję co kila tygodni skarpetki epilfeet, po kilku dniach zaczyna cały zniszczony naskórek pięknie schodzić. Także te polecam z czystym sumieniem.
Perełka ale z tymi skarpetkami nie ma dużo zachodu.
Ubierasz na stopy i siedzisz i np oglądasz film
W sumie to się wszystko za Ciebie robi.
Potem ewentualnie możesz jeszcze co wieczór moczyć stopy by szybciej skóra schodziła i tyle
Diabela, następnym razem zaopatrzę się w te, które polecasz. Mam jeszcze drugą parę Marion i zobaczę jak się będzie skóra zachowywać przy codziennym moczeniu.
Co jaki czas robicie sobie taki zabieg?
U mnie wychodzi raz na pół roku. Teraz muszę zrobić bo czuję że moje pięty są nieprzyjemnie suche
Raz na pół roku wystarczy? Ekstra Bo ja już myślałam, że nawet przy regularnej pielęgnacji trzeba będzie częściej poddawać się zabiegowi złuszczania, a fajnie to na stopach nie wygląda, dopóki wszystko nie zejdzie
Zauważyłam, że jak leżałam w łóżku po operacji ortopedycznej, to moje stopy były całkowicie bez zarzutu, a jak tylko zaczęłam chodzić, to skóra na piętach i dużych palcach, a także w przedniej części podeszwy zaczęła znów twardnieć. Czyli lenistwo ma jakieś plusy
Niechcemisię u mnie inne nie były skuteczne.
Ja robię tak co półtorej miesiąca nawet co dwa... zależy w jakim stanie sa moje stopy
Za kilka dni będę próbować zmiękczających perełek do stóp Podologic Herbal od Farmony. Mają właściwości przeciwzapalne, odświeżające, przeciwpotne, bakteriobójcze i pobudzające ukrwienie. Ta ostatnia właściwość mnie skusiła. No i promocja, bo ze względu na kończący się za 3 miesiące termin ważności obniżyli cenę z 52,50 na 15,75 zł
KĄPIEL WIERZBOWA DO STÓP od HB - super działa, nie ma żadnych problemów.
Oczywiście doprowadzenie stóp do normalności musi wymagać czasu.
Jeśli pielęgnacja będzie odpowiednio częsta i oparta na jakościowych kosmetykach, to będzie ok.
A stopy wymagają naprawdę systematyczności.
> niechcemisie napisał/a:
> Za kilka dni będę próbować zmiękczających perełek do stóp Podologic Herbal od Farmony. Mają właściwości przeciwzapalne, odświeżające, przeciwpotne, bakteriobójcze i pobudzające ukrwienie. Ta ostatnia właściwość mnie skusiła. No i promocja, bo ze względu na kończący się za 3 miesiące termin ważności obniżyli cenę z 52,50 na 15,75 zł
Daj koniecznie znać jakie sa
O, takie promocje to lubimy Zamówiłam pudełko shinybox z listopada bo było w promocji 19 zł i były w nim akurat skarpetki złuszczające więc niedługo będę testowała skarpetki marki purederm.
Ostatnio trochę zaniedbałam stopy, bo niestety sandałki sprawiają, że skóra mocno się wysusza i robi się szorstka, a przy tych upałach to masakra. Trochę rzeczy polecaliście i mam dylemat pomiędzy skarpetkami złyszczającymi, a perełkami zmiekczającymi HELP! Chyba, ze najpierw jedno a potem drugie. Ktoś poradzi?
stawiam na skarpetki złuszczające, używam regularnie tych od byOlie i są świetne, jak złuszcenie się zakończy to skóra jest nie do poznania, miękka, delikatna w dotyku, w weekend znów robię tę maseczkę, po lecie przyda się stopom regeneracja
To jest raczej temat dla specjalisty w tej dziedzinie. Przynajmniej moim zdaniem.
dobry pumex i żel do stóp najlepiej kasztanowy
Heitnir ale czasem i specjalista nie pomoże.. poza tym, skoro w domowych warunkach można mieć efekt jak po lekarzy i najlepszej kosmetyczce...
Konwaliowa... pumeks nie zawsze sobie z tym poradzi....
Dlatego ja uwielbiam skarpetki złuszczające epilfeet byolie
A jak to realnie działa? Zakładacie te skarpetki byOlie i kiedy widać jakieś efekty?
Polecam jak najbardziej regularne wizyty u podologa, szczególnie jeżeli zmagamy się z poważniejszymi problemami. Mnie podolog odradzał skarpetki złuszczające, bo są zbyt inwazyjne. Odpowiednia pielęgnacja przywróci stopom ładny wygląd i to w kilka dni. Ważne tylko żeby pielęgnować stopy regularnie a nie tylko od święta. Stopy należy moczyć, najlepiej w jakiejś fajnej soli i złuszczać tarką. Codziennie natomiast trzeba stosować kremy. Ja używam pianki do stóp, który zawiera 10% mocznika i świetnie radzi sobie z suchymi, pękającymi piętami. Ja go bardzo lubię, ta pianka fajnie się wchłania i jest dość wydajna.
> Cleopatra napisał/a:
> A jak to realnie działa? Zakładacie te skarpetki byOlie i kiedy widać jakieś efekty?
U mnie nie podziałało w ogóle. Może za krótko nosiłam?
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź