Cukinia z kuskusem | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Cukinia z kuskusem

16 sierpnia 2012, dodał: press
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 2 średnie cukinie
  • 0,5 szklanki kuskusu
  • 1 średnia pierś z kurczaka
  • 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżki oleju
  • 10 dag mozzarelli
  • 3 łyżeczki ziół dalmatyńskich
    sól; pieprz

Kuskus przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Cukinie dokładnie myjemy, przecinamy wzdłuż na pół. Wydrążamy miękki miąższ. Pierś z kurczaka kroimy w drobną kostkę. Przyprawiamy olejem i ziołami dalmatyńskimi. Dokładnie mieszamy, odstawiamy na 5 minut. Dodajemy kuskus i koncentrat pomidorowy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Kaszą nadziewamy cukinie. Przykrywamy plasterkami mozzarelli. Układamy w żaroodpornym naczyniu, wlewamy 3/4 szklanki wody. Pieczemy około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

file1345148543



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz