Bruschetta z awokado i parmezanem | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Bruschetta z awokado i parmezanem

22 maja 2010, dodał: Aneta Klimecka
Artykuł zewnętrzny

składniki:

dojrzałe awokado
kromki czerstwego chleba
3 ząbki czosnku
100 g parmezanu
oliwa z oliwek extra vergine
sól
pieprz

Przygotowanie:

– Chleb grillujemy z obu stron na złoto i nacieramy czosnkiem.
– Awokado kroimy wzdłuż, przekręcamy i usuwamy pestkę wbijając w nią nóż, obieramy. Wkładamy do moździerza razem z obranymi dwoma ząbkami czosnku i startym drobno parmezanem. Stopniowo dolewamy oliwę, do uzyskania gęstej masy.Doprawiamy. Masę awokado-parmezanową układamy na grzance, posypujemy startym parmezanem. Podajemy zaraz po przygotowaniu.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Jeden komentarz do Bruschetta z awokado i parmezanem

  1. avatar Kacha pisze:

    fajny pomysł, zwykle wszyscy robią z pomidorkiem i fetą

Dodaj komentarz do Kacha


FORUM - bieżące dyskusje

Tabletka "po" od 15 roku życia
Dla mnie seks 15 latki jest czymś niepojętym, przeraża mnie to! ale teraz...
Błędy w komunikacji - 12 zdań, któr…
Będąc w związku trzeba wręcz należy rozmawiać. Nie tylko o problemach, bo te bardzo...
Podwyżka renty socjalnej
Uważam, że skutki podniesienia renty socjalnej będą korzystne społecznie. Grupa osób najbardziej w...
Złomowanie auta
Też tak myślę, że dzisiaj każdy patrzy gdzie kupić coś taniej tym bardziej...