Błonnik z gorzkiej pomarańczy – właściwości dla zdrowia
Błonnik z gorzkiej pomarańczy zwiększa termogenezę, czyli produkcję ciepła w ciele, która zazwyczaj zachodzi w wyniku intensywnych ćwiczeń. Zwiększona produkcja ciepła pozwala spalić więcej kalorii. Po drugie składniki gorzkiej pomarańczy hamują apetyt – zawierają synefrynę , oktopaminę i inne stymulanty, dzięki którym człowiek szybciej traci na wadze.

Odpowiadał ekspert ze sklepu Straganzdrowia.pl
Określa się, że błonnik z gorzkiej pomarańczy lepiej niż inne błonniki działa w kierunku zrzucania zbędnych kilogramów.
Tym samym działa skuteczniej w tym kierunku od innych błonników.
Składniki gorzkiej pomarańczy hamują apetyt – zawierają synefrynę, oktopaminę i inne stymulanty, dzięki którym człowiek traci na wadze. Składniki gorzkiej pomarańczy zwiększają termogenezę czyli poprzez to działanie również wpływają na zrzucanie zbędnych kilogramów.
Błonnik ten, jeśli nie występuje u danej osoby uczulenie na cytrusy, można stosować długotrwale. Ważne jest aby równocześnie w czasie spożywania błonnika( to dotyczy każdego błonnika) nie połykać leków, witamin, i innych ważnych dla zdrowia produktów. Posiłek z błonnikiem powinien stanowić osobne danie.
Odpowiadał ekspert ze sklepu Life-star.pl
zobacz również:
- Kącik porad: czytelnicy pytają eksperci odpowiadają
- Konkursy z nagrodami
- Dieta kreteńska – śródziemnomorski sposób na zdrowie
- Detoksyfikacja organizmu