Błonnik z gorzkiej pomarańczy – właściwości dla zdrowia | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Błonnik z gorzkiej pomarańczy – właściwości dla zdrowia

21 października 2016, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Share and Enjoy !

Shares

Błonnik z gorzkiej pomarańczy zwiększa termogenezę, czyli produkcję ciepła w ciele, która zazwyczaj zachodzi w wyniku intensywnych ćwiczeń. Zwiększona produkcja ciepła pozwala spalić więcej kalorii. Po drugie składniki gorzkiej pomarańczy hamują apetyt – zawierają synefrynę , oktopaminę i inne stymulanty, dzięki którym człowiek szybciej traci na wadze.

 gggg
Błonnik z gorzkiej pomarańczy zalecany jest przy zaburzeniach przemiany materii, problemach z utrzymaniem prawidłowej wagi i nadmiernym apetycie. Dodatkowo sprzyja utrzymaniu prawidłowych nawyków żywieniowych i wspomaga redukcję wagi. Polecany dla osób odchudzających się.
Ciężko odpowiedzieć na pytanie czy będzie lepszy i skuteczniejszy niż inne błonniki np jabłkowy – ponieważ jest to suplement diety – a każdy organizm inaczej reaguje na suplementy. Dla jednych może okazać się dobrym rozwiązaniem, inni natomiast mogą nie odczuć różnicy – stąd zalecane jest po prostu przetestowanie produktu.
Oczywiście sam błonnik nie wystarczy, aby efekty były widoczne – w przypadku odchudzania. Tylko zrównoważona dieta w połączeniu z wysiłkiem fizycznym i wspomaganie suplementami może dać wyczekiwany rezultat.
Błonnik z pomarańczy można stosować bez przerwy 6 miesięcy, po których należy zrobić co najmniej 1 miesięczną przerwę.
Zalecana dzienna porcja wynosi od 1 do 4 razy po 1 łyżeczce (około 5 g).
Nie należy przekraczać 20 g (4 łyżeczek) na dobę.
Nie spożywać produktu na sucho. Najlepiej spożywać jako dodatek do jogurtu, mleka, musli, soków owocowych i warzywnych, sosów do sałatek, ciast i potraw.

Odpowiadał ekspert ze sklepu Straganzdrowia.pl

Określa się, że błonnik z gorzkiej pomarańczy lepiej niż inne błonniki działa w kierunku zrzucania zbędnych kilogramów.
Tym samym działa skuteczniej w tym kierunku od innych błonników.
Składniki gorzkiej pomarańczy hamują apetyt – zawierają synefrynę, oktopaminę i inne stymulanty, dzięki którym człowiek traci na wadze. Składniki gorzkiej pomarańczy zwiększają termogenezę czyli poprzez to działanie również wpływają na zrzucanie zbędnych kilogramów.
Błonnik ten, jeśli nie występuje u danej osoby uczulenie na cytrusy, można stosować długotrwale. Ważne jest aby równocześnie w czasie spożywania błonnika( to dotyczy każdego błonnika) nie połykać leków, witamin, i innych ważnych dla zdrowia produktów. Posiłek z błonnikiem powinien stanowić osobne danie.

 

Odpowiadał ekspert ze sklepu Life-star.pl

 

zobacz również:

 

  1. Kącik porad: czytelnicy pytają eksperci odpowiadają
  2. Konkursy z nagrodami
  3. Dieta kreteńska – śródziemnomorski sposób na zdrowie
  4. Detoksyfikacja organizmu

 

 

 

 

Share and Enjoy !

Shares


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Czyżby remont?
Uwielbiam remonty,prawdziwą demolkę w domu,by móc później sobie posprzątać i delektować się pięknem wnętrza.
Dom spokojnej starości
Na starość to tylko dom spokojniej starości, przynajmniej będę miała towarzystwo, odpowiednią opiekę medyczną....
Zmarszczki i bruzdy
Zmarszczki i bruzdy to efekt starzenia się skóry. Możemy podzielić je na dwa rodzaje:...