Zupa cukiniowo-kalarepkowa | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Zupa cukiniowo-kalarepkowa

7 marca 2015, dodał: www.zyjezebyjesc.pl
Artykuł zewnętrzny
 Składniki:
  • 1 litr baza do zupy
  • 1 duża cukinia lub 2 średnie
  • 1 średnia cebula
  • 1 kalarepka
  • pieprz do smaku
  • sól do smaku
  • 6 łyżek pestek z dyni

Przygotowanie:

1. Cebulę i kalarepkę obieramy, myjemy i kroimy w cienkie paski/krążki

2. Cukinię obieramy, myjemy, przekrawamy na pół, wydrążamy nasiona i kroimy na cienkie kawałki

3. Nagrzewamy bazę do zupy i dodajemy warzywa

4. Zagotowujemy, zmniejszamy ogień i gotujemy przez 20 minut

5. Na 5 minut przed końcem gotowania zupy, prażymy pestki dyni na suchej patelni

file1425762613

 

Autorka przepisu, www.zyjezebyjesc.pl, prowadzi bloga pod tą samą nazwą. Proponuje dania klasyczne i nowatorskie, idealnie oddającej jej motto życiowe „Pamiętaj zdrowo nie znaczy katorżniczo, bo życie jest, między innymi po to, żeby jeść”



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jakie radio?
Ja bardzo lubię słuchać radia RMF FM lub radia ESKA
kto jest fotografikiem?
Artysta fotografik zajmuje się robieniem zdjęć, przekazując innym swoją wizję świata bądź dokumentując zastaną rzeczywistość....
hollywoodzki uśmiech - czy to możli…
Hollywoodzki uśmiech to nic innego jak wcześniej wspomniany biały uśmiech, symetryczny i pozbawiony...
Ubiór na rozmowę kwalifikacyjną
W przypadku kobiet mogą być to ciemne jeansy, koszula i marynarka lub kardigan/sweter...