Zupa Caldo Verde | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Zupa Caldo Verde

15 września 2015, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Share and Enjoy !

Shares

Caldo Verde (Zielona Zupa) – składniki:

1 opakowanie szpinaku

1 duża cebula

2 ugotowane piersi z kurczaka lub wygotowane mięso rosołowe

100 g chorizo

½ główki młodej kapusty

1 zielona papryka

3 ząbki czosnku

4 ziemniaki

jarmuż lub roszponka

Oliwa z oliwek

Sól, pieprz, 1 łyżeczka wędzonej papryki

Puszka fasoli w zalewie

½ pęczka kolendry

1 litr wywaru z kurczaka

Przygotowanie:

Na oliwie z oliwek podsmaż pokrojoną w grubą kostkę cebulę. Następnie dodaj paprykę pokrojoną w paski oraz ziemniaki, chorizo, wędzoną paprykę i czosnek. Duś 2 – 3 minuty. Całość zalej wywarem lub rosołem i dodaj posiekaną młodą kapustę. Gotuj do miękkości warzyw. Pod koniec umieść w garnku pokrojony jarmuż i gotuj go około 3 minuty. Jeżeli zupa jest Twoim zdaniem za mało treściwa, dodaj w tym samym czasie co jarmuż fasolę z puszki. Podawaj z posiekaną kolendrą. W ostatniej minucie gotowania dodaj szpinak.

Caldo verde (zielona zupa)

Share and Enjoy !

Shares


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Co na ściany do salonu?
Moim zdaniem sprawdzą się panele na ścianę. W nowoczesnych wnętrzach świetnie sprawdzą...
Najtrudniejsze kierunki studiów
Moim zdaniem to przyszły student powinien wiedzieć i decydować jakie są jego zainteresowania...
opadająca powieka
Jednym z naturalnych sposobów na zlikwidowanie problemu opadającej powieki są okłady na opadające powieki....
moda męska
Wiosna 2024 to świetny moment na powrót do stylu retro. Płaszcze męskie i cieplejsze...