Zupa brokułowo-pietruszkowa | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Zupa brokułowo-pietruszkowa

7 marca 2015, dodał: www.zyjezebyjesc.pl
Artykuł zewnętrzny

 

  • 1 litr wywaru z mięsa
  • 1/2 średniego brokuła
  • 3 średnie pietruszki
  • pieprz do smaku
  • sól do smaku
  • 3 łyżki pestek z dyni

1. Zagotowujemy bazę do zupy

2. Pietruszkę obieramy, myjemy i kroimy na cienkie kawałki

3. Brokuł dzielimy na różyczki i myjemy

4. Do bazy dodajemy pietruszkę i brokuła

5. Przyprawiamy

6. Zagotowujemy. Zmniejszamy ogień na najmniejszy i gotujemy przez ok. 20 minut, aż brokuł będzie miękki

7. Po 15 minutach od zagotowania bazy z warzywami, prażymy na pestki dyni na patelni

8. Gotową zupę możemy zblendować

9. Uprażonymi pestkami posypujemy zupę

 

file1425762376

 

Autorka przepisu, www.zyjezebyjesc.pl, prowadzi bloga pod tą samą nazwą. Proponuje dania klasyczne i nowatorskie, idealnie oddającej jej motto życiowe „Pamiętaj zdrowo nie znaczy katorżniczo, bo życie jest, między innymi po to, żeby jeść”



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Tabletka "po" od 15 roku życia
Dla mnie seks 15 latki jest czymś niepojętym, przeraża mnie to! ale teraz...
Błędy w komunikacji - 12 zdań, któr…
Będąc w związku trzeba wręcz należy rozmawiać. Nie tylko o problemach, bo te bardzo...
Podwyżka renty socjalnej
Uważam, że skutki podniesienia renty socjalnej będą korzystne społecznie. Grupa osób najbardziej w...
Złomowanie auta
Też tak myślę, że dzisiaj każdy patrzy gdzie kupić coś taniej tym bardziej...