Wysokogatunkowy ocet jabłkowy Ojca Mateusza | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Wysokogatunkowy ocet jabłkowy Ojca Mateusza

2 czerwca 2016, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Ocet1

Odległa receptura, skrzętnie zachowana przed działaniem czasu i kolei losu, pozwoliła na stworzenie pełnowartościowego octu jabłkowego o naturalnym aromacie i wyjątkowym smaku. Ten prawdziwie polski i regionalny produkt zyskał sobie sympatię, dzięki swoim walorom smakowym i właściwościom. Mieszanka soczystych jabłek, miodu i ziół dojrzewa w dębowych beczkach przez wiele miesięcy zyskując na jakości cenionej przez koneserów.

Ocet jabłkowy przypomina czasy, w których zmysły reagowały pozytywnie na to, co dawała natura. Zaspokaja on potrzebę rzeczy prostych i niezafałszowanych. W ostatnich latach stał się cennych elementem diet wielu gwiazd Hollywood, a także modelek światowej sławy.

Aromat i smak octu jabłkowego kojarzy się z pachnącymi ziołami i sękatymi jabłoniami. Przypomina swojskie, czyste, prawdziwe smaki.

Medycyna ludowa Vermontu

Vermont jest niewielkim stanem w USA przy granicy z Kanadą. Ta surowa, samotna i górska wioska jest uznawana za ojczyznę medycyny ludowej. Ludzie, zależni całkowicie od natury, obserwując zachowania zwierząt, widzieli, jakie rośliny i zioła preferowały w określonych dolegliwościach. Pierwszą apteką była dla nich natura.

Ocet jabłkowy to najważniejszy element ludowej medycyny Vermontu, zbioru tradycyjnych receptur, które bazują na trzech filarach: czystość, zrównoważenie, regularność.

Najważniejsza jest jakość

Faktem jest, że najlepsze octy jabłkowe są poddawane procesowi fermentacji w drewnianych beczkach, w których dojrzewają przez wiele miesięcy. Wyłącznie wtedy można osiągnąć idealny smak i uzyskać wszystkie pożądane właściwości.
Ocet jabłkowy posiada te same kluczowe składniki odżywcze, co produkt, z którego został wytworzony, jednak podczas procesu fermentacji pozyskuje dodatkowe składniki odżywcze, np. enzymy i aminokwasy.
Wiele osób uważa, że to właśnie naturalny proces fermentacji i produkcji odpowiada za różnorodne zdrowotne właściwości octu jabłkowego.
Octy jabłkowe o wyjątkowej jakości odznaczają się wyszukanym smakiem.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

2 komentarzy do Wysokogatunkowy ocet jabłkowy Ojca Mateusza

  1. avatar Aneta pisze:

    Ocet jabłkowy Ojca Mateusza smaczny, naturalny i skuteczny! Polecam wszystkim

  2. avatar allicja pisze:

    Zainteresowały mnie te informacje…

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jakie radio?
Ja bardzo lubię słuchać radia RMF FM lub radia ESKA
kto jest fotografikiem?
Artysta fotografik zajmuje się robieniem zdjęć, przekazując innym swoją wizję świata bądź dokumentując zastaną rzeczywistość....
hollywoodzki uśmiech - czy to możli…
Hollywoodzki uśmiech to nic innego jak wcześniej wspomniany biały uśmiech, symetryczny i pozbawiony...
Ubiór na rozmowę kwalifikacyjną
W przypadku kobiet mogą być to ciemne jeansy, koszula i marynarka lub kardigan/sweter...