Szpinak z cieciorką | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Szpinak z cieciorką

29 czerwca 2010, dodał: Kasiula
Artykuł zewnętrzny

Share and Enjoy !

Shares

składniki;

500 gram cieciorki
500 gram szpinaku
duża cebula
4 goździki
łyżeczka czerwonej papryki
pół pęczka natki pietruszki
listek laurowy
olej, czosnek

Cieciorkę namoczyć w wodzie przez noc, potem zalać gorącą wodą, cebulkę obrać, opłukać, naszpikować goździkami i włożyć do garnka z ciecierzycą. Dodać nieobrane ząbki czosnku, listek laurowy i pietruszkę, osolić i gotować około 4 godzin, dolewając wodę. Po 3 godzinach gotowania ciecierzycy dodać szpinak i gotować jeszcze przez godzinę. Ugotowaną ciecierzycę odcedzić, wyjąć ząbki czosnku, cebule i listek. Na patelni rozgrzać olej. Wsypać łyżeczkę papryki, dodać cieciorkę ze szpinakiem i smażyć około 4 minuty.

Share and Enjoy !

Shares


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Białe meble - polecacie czy nie?
Niezaprzeczalnym atutem białych mebli kuchennych jest fakt, że doskonale sprawdzają się w małych przestrzeniach, rozjaśniając...
Co myślicie o kobiecym stylu zarząd…
Kobiety w roli menedżerek zarządzają podmiotami w inny sposób niż płeć przeciwna, gdyż częściej...
Nadpotliwość
Podstawowym sposobem na nadpotliwość jest odpowiednia higiena ciała. Częstotliwość kąpieli należy dostosować do swojej...
Bielizna
Bielizna jest potrzebna każdej kobiecie by dać jej uczucie komfortu w każdej sytuacji, podkreślić...