Szparagi w cieście | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Szparagi w cieście

16 maja 2011, dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

– 12 białych szparagów
– sól, pieprz, cukier
– 2 dymki
– 1 owoc mango
– 10 dag truskawek
– łyżka musztardy miodowej
– 3 łyżki octu
– 6 łyżek oleju
– 8 dag parmezanu
– 3 jajka
– 5 łyżek mąki
– 500 ml oleju

Szparagi umyć, obrać i odciąć końcówki. Zagotować litr wody ze szczyptą soli i cukru, gotować szparagi 7 minut. Cebulki pokroić w talarki, mango obrać i pokroić w kostkę, truskawki tez pokroić w kosteczkę. Musztardę miodową utrzeć z octem i odrobiną oleju, dodać dymkę, mango oraz truskawki. Wszystkie składniki wymieszać, przyprawić solą i pieprzem. Parmezan zetrzeć na tarce i utrzeć z jajkami i 4 łyżkami mąki na gładkie ciasto. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Pozostała mą wysypać na talerz. Rozgrzać 500 ml oleju, dobrze osączone szparagi panierować najpierw w mące a następnie zanurzać w cieście. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor około 3 minuty. Przełożyć na talerze, polać odrobina sosu, resztę sosu podawać oddzielnie.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Tabletka "po" od 15 roku życia
Dla mnie seks 15 latki jest czymś niepojętym, przeraża mnie to! ale teraz...
Błędy w komunikacji - 12 zdań, któr…
Będąc w związku trzeba wręcz należy rozmawiać. Nie tylko o problemach, bo te bardzo...
Podwyżka renty socjalnej
Uważam, że skutki podniesienia renty socjalnej będą korzystne społecznie. Grupa osób najbardziej w...
Złomowanie auta
Też tak myślę, że dzisiaj każdy patrzy gdzie kupić coś taniej tym bardziej...