Spaghetti na zielono | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Spaghetti na zielono

1 sierpnia 2013, dodał: Garretka
Artykuł zewnętrzny

Share and Enjoy !

Shares

Składniki:

– 15 dag zielonej fasolki (może być mrożona)
– 3 pęczki bazylii
– 3 ząbki czosnku
– 10 dag orzeszków pinii
– 100 ml oliwy
– 3 łyżki startego parmezanu
– sól, pieprz
– 40 dag makaronu spaghetti

Przygotowanie:

Opłukać fasolkę, a następnie przygotować sos pesto: umyć bazylię, listki włożyć do miksera, dodać orzeszki i czosnek, całość rozdrobnić. Dodać parmezan, sól, pieprz. Ucierać powoli dolewając oliwę, do powstania gładkiego sosu. Makaron ugotować al dente, a w drugim garnku ugotować fasolkę. Makaron i fasolkę odcedzić, polać sosem pesto, posypać listkami bazylii i udekorować na wierzchu parmezanem.

file1365586017

Share and Enjoy !

Shares


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jak radzić sobie ze smutkiem?
Ja zajadam smutki słodkościami, na szczęście nie zdarzają się często :)
Kalendarz adwentowy
Fajny pomysł, można zamieścić w nim swoje ulubione cukierki :)
Wiek mentalny
To monotonia każdego dnia przeżywanego podobnie to powoduje, trzeba byłoby coś zmienić...
Uczulenie po goleniu.
Ja stosuję taki jakby papier ścierny, oczywiście bardzo delikatny, który wyciera włoski...