Sos hiszpański Aioli | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Sos hiszpański Aioli

19 sierpnia 2010, dodał: helas
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

6 ząbki czosnku,
2 żółtka,
1/4 l oleju,
2 łyżki musztardy Dijon,
łyżka soku z cytryny,
sól,
pieprz,
cukier

Przyrządzenie:

Czosnek rozetrzeć ze solą na miazgę. Dodać żółtka, musztardę, sok z cytryny, cukier i pieprz. Mieszając energicznie trzepaczką, wlewać cienkim strumieniem lub łyżeczką  olej, aż do uzyskania puszystego majonezu. Świetny dodatek do kanapek, jaj na twardo, sałatek itp.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jak stawiać granice innym ludziom?
Niektórzy obawiają się, że sztywne ustalenie granic pozbawia szansy na bliską relację, ale...
Błędy w komunikacji - 12 zdań, któr…
Czego nie mówić będąc w związku? 1. Nie masz nic do gadania. Chodzi o wszystkie zdania ograniczające...
Jedzenie, które zmniejsza ryzyko ch…
Nowe badania opublikowane w czasopiśmie "BMC Medicine" przekonują, że jedząc orzechy zamiast jajek możemy...
Podwyżka renty socjalnej
Sejm zajmuje się projektem podwyżki renty socjalnej. Świadczenie ma wzrosnąć aż trzykrotnie! Dzięki...