Smażony biały ser – przepis | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Smażony biały ser – przepis

25 stycznia 2016, dodał: czekoladka
Artykuł zewnętrzny

Share and Enjoy !

Shares

Sery to chyba najbardziej popularne produkty mleczne. Oczywiście jest ich wiele rodzajów ser żółty, biały, camembert, mozarella, feta po słodkie serki mascarpone, philadelphia… Dziś jednak chcę Wam pokazać jak w prosty sposób można zrobić samemu ser smażony. Mało tego, można do tego wykorzystać przeterminowany już biały ser. Może wydawać Wam się to dziwne, ale zaręczam, że ser jest zdrowy i naprawdę smaczny!

Biały ser smażony

Składniki:smażony ser
– 1 kg przeterminowanego, zepsutego już białego sera,
– 2 żółtka,
– łyżeczka masła,
– czubata łyżeczka sody oczyszczonej,
– czubata łyżeczka soli
– łyżeczka kminku.

Ser rozgnieść widelcem. Na patelni stopić masło, dodać rozgnieciony ser. Stale mieszając, dusić chwile, dodać sodę oczyszczoną. Dusić na małym ogniu i mieszać, aż do uzyskania jednolitej, konsystencji. Należy jednak uważać, by ser się nie zagotował! Na koniec doprawić do smaku solą. Gdy ser zmieni kolor, nieco ściemnieje zdjąć z ognia i dodać surowe żółtka. Bardzo dokładnie wymieszać i przelać do naczynia, odstawić, by masa zastygła.

Share and Enjoy !

Shares


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz