Smażony biały ser – przepis | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Smażony biały ser – przepis

25 stycznia 2016, dodał: czekoladka
Artykuł zewnętrzny

Sery to chyba najbardziej popularne produkty mleczne. Oczywiście jest ich wiele rodzajów ser żółty, biały, camembert, mozarella, feta po słodkie serki mascarpone, philadelphia… Dziś jednak chcę Wam pokazać jak w prosty sposób można zrobić samemu ser smażony. Mało tego, można do tego wykorzystać przeterminowany już biały ser. Może wydawać Wam się to dziwne, ale zaręczam, że ser jest zdrowy i naprawdę smaczny!

Biały ser smażony

Składniki:smażony ser
– 1 kg przeterminowanego, zepsutego już białego sera,
– 2 żółtka,
– łyżeczka masła,
– czubata łyżeczka sody oczyszczonej,
– czubata łyżeczka soli
– łyżeczka kminku.

Ser rozgnieść widelcem. Na patelni stopić masło, dodać rozgnieciony ser. Stale mieszając, dusić chwile, dodać sodę oczyszczoną. Dusić na małym ogniu i mieszać, aż do uzyskania jednolitej, konsystencji. Należy jednak uważać, by ser się nie zagotował! Na koniec doprawić do smaku solą. Gdy ser zmieni kolor, nieco ściemnieje zdjąć z ognia i dodać surowe żółtka. Bardzo dokładnie wymieszać i przelać do naczynia, odstawić, by masa zastygła.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz