Sernik toffi z orzechami | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Sernik toffi z orzechami

28 października 2015, dodał: anita.szczepaniak
Artykuł zewnętrzny

Share and Enjoy !

Shares

Jesień kulinarnie rozpieszcza wszystkich smakoszy orzechów, zwłaszcza włoskich i laskowych! To świetna porcja zdrowia na każdy dzień, ale i pomysł na przekąskę w ciągu dnia. Już 3 orzechy dziennie dostarczają niezbędną dla organizmu dawkę wartości odżywczych tj. pełnowartościowe białko i wielonienasycone kwasy tłuszczowe. W kuchni orzechy wykorzystasz w daniach wytrawnych, ale i deserach. Sernik toffi z orzechami i twarożkiem to propozycja na jesienne osłodzenie od marki Mój Ulubiony z Wielunia. Smacznego!

 

Sernik toffi z orzechamiSernik orzechowy z toffi_DSC4231

Spód:
250 g ciastek typu Digestive
100 g masła, roztopionego

Masa:
1 kg twarożku kanapkowo-sernikowego Mój Ulubiony
5 jajek
250 g masy krówkowej
5 łyżek skrobi ziemniaczanej (lub mąki ziemniaczanej)
opakowanie cukru waniliowego

Polewa:
200 g masy krówkowej
2 łyżki masła
50 g śmietanki kremówki
100 g orzechów, włoskich lub laskowych, lub innych dowolnych

 

Sposób przygotowania:

Ciastka zmiksować lub bardzo drobno pokruszyć, dokładnie wymieszać z masłem. Spód dużej tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia, boki posmarować masłem. Ciasteczkami wyłożyć spód, odstawić do lodówki. Ser utrzeć z żółtkami i cukrem waniliowym, dodać masę krówkową, zmiksować, dodać skrobię i dokładnie połączyć. Białka ubić na sztywną pianę i dodać do masy, wymieszać, masę przelać na schłodzony spód. Piec ok 50 minut w 180 stopniach C. Ostudzić sernik w uchylonym piekarniku. Pozostałą masę korówkową, masło i śmietankę podgrzać w rondelku i dokładnie wymieszać na gładką masę, przestudzić, wylać na sernik. Orzechy posiekać, podprażyć na suchej patelni i rozłożyć na polewie. Sernik wstawić do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na noc.

 

„Mój Ulubiony”

Twarożek kanapkowo-sernikowy to naturalny twaróg, o śmietankowym, wyśmienitym smaku i gęstej, jednolitej konsystencji. Bez konserwantów, substancji zagęszczających i stabilizatorów. Technologia produkcji gwarantuje zachowanie najcenniejszych składników mleka tj. białko, wapń i witaminy z grupy B. Doskonały do kanapek, może stanowić również podstawę dla past kanapkowych, dipów, deserów i ciast. Przeznaczony do wypieków serników, nie wymaga dodatku tłuszczu. Dostępny w trzech gramaturach: 200g, 450g i 1kg.

 mojulubiony1

Cena: 200 g – ok. 2,90; 450 g – ok. 5,75; 1 kg – ok. 11,60;

 

Zobacz również:

  1. Sernik z białą czekoladą i polewą
  2. Desery ze śliwkami: ciasta, powidła i sosy
  3. Desery z czarną porzeczką: placki, muffinki i inne pyszności
  4. Ciasto kokosowo-migdałowe bez pieczenia

 

Share and Enjoy !

Shares


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz