Schab nadziewany grzybami | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Schab nadziewany grzybami

14 września 2012, dodał: kantyczka
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

70 dag schabu
25 dag pieczarek
2 cebule
1 kajzerka
łyżka tymianku
1 jajko
4 łyżki zmielonych grzybów suszonych
oliwa
czarny pieprz
sól

Przygotowanie:

Schab rozciąć tak, aby powstał płat mięsa o grubości ok. 1 cm. Podsmażyć pocięte pieczarki, cebulę i grzyby suszone na maśle. Dodać rozdrobnioną w malakserze kajzerkę i tymianek. Wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Masę rozłożyć równomiernie na płacie mięsa, zwinąć go, związać i podsmażyć na patelni przez ok. 10 min.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec ok. godziny. Podawać na ciepło w postaci plastrów.

fot.red



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Tabletka "po" od 15 roku życia
Dla mnie seks 15 latki jest czymś niepojętym, przeraża mnie to! ale teraz...
Błędy w komunikacji - 12 zdań, któr…
Będąc w związku trzeba wręcz należy rozmawiać. Nie tylko o problemach, bo te bardzo...
Podwyżka renty socjalnej
Uważam, że skutki podniesienia renty socjalnej będą korzystne społecznie. Grupa osób najbardziej w...
Złomowanie auta
Też tak myślę, że dzisiaj każdy patrzy gdzie kupić coś taniej tym bardziej...