Ragout wieprzowe | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Ragout wieprzowe

23 kwietnia 2009, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

800 g pokrojonego w grubą kostkę karczka wieprzowego
100 g pokrojonego w kostkę peklowanego boczku
2 pokrojone w kostkę cebule
200 g pokrojonych w ćwiartki pieczarek
2 ząbki pokrojonego w plastry czosnku
100 g kolorowych papryk
100 g przecieru pomidorowego
50 ml oleju do smażenia
200 ml bulionu
100 ml czerwonego wina
Zioła prowansalskie, słodka papryka, ziele angielskie, pieprz, liść laurowy, kminek, sól

 

Pokrojony karczek posypać solą i pieprzem, oprószyć papryką. W rondlu rozgrzać oliwę, obsmażyć boczek, włożyć pokrojoną wieprzowinę i zrumienić. Dodać czosnek cebulę, pieczarki i paprykę, smażyć 10 minut, a następnie zalać bulionem i czerwonym winem. Dodać przyprawy, przecier pomidorowy i dusić do miękkości. Doprawić do smaku. Pamiętajmy, aby mięso miało bardziej wyrazisty prowansalski smak należy zamarynować je w ziołach na kilka godzin przed przygotowaniem.

 

źródło: www.prymat.pl



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jak stawiać granice innym ludziom?
Niektórzy obawiają się, że sztywne ustalenie granic pozbawia szansy na bliską relację, ale...
Błędy w komunikacji - 12 zdań, któr…
Czego nie mówić będąc w związku? 1. Nie masz nic do gadania. Chodzi o wszystkie zdania ograniczające...
Jedzenie, które zmniejsza ryzyko ch…
Nowe badania opublikowane w czasopiśmie "BMC Medicine" przekonują, że jedząc orzechy zamiast jajek możemy...
Podwyżka renty socjalnej
Sejm zajmuje się projektem podwyżki renty socjalnej. Świadczenie ma wzrosnąć aż trzykrotnie! Dzięki...