Racuchy z brzoskwiniami i wiórkami kokosowymi | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Racuchy z brzoskwiniami i wiórkami kokosowymi

20 lipca 2011, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Składniki :

5 połówek brzoskwiń z syropu + 2 do dekoracji
2 jajka
1 szklanka śmietany
szczypta soli
3 łyżki cukru + cukier do posypania
1 1/2 szklanki mąki
1/2 łyżeczki aromatu waniliowego ( lub cukier waniliowy )
1 łyżeczka proszku do pieczenia
5 dag wiórek kokosowych
olej do smażenia
bita śmietana

Żółtka zmieszać ze śmietaną, proszkiem do pieczenia, aromatem waniliowym, mąką , szczyptą soli , wiórkami kokosowymi. Dodać ubitą z cukrem pianę z białek . Wymieszać. Włożyć odsączone i pokrojone w paseczki brzoskwinie .Delikatnie zamieszać. Na patelni rozgrzać olej. Kłaść łyżką porcje ciasta i smażyć na rumiano z obu stron . Podawać posypane cukrem, wiórkami kokosowymi ( mogą być barwione ) i udekorowane pozostałymi brzoskwiniami.
Osobno podać bitą śmietanę.
Ja dodaję aromat waniliowy (nie olejek), ale jak ktoś nie ma to można dać cukier waniliowy.




Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Jeden komentarz do Racuchy z brzoskwiniami i wiórkami kokosowymi

  1. avatar Ksymena pisze:

    Racuchy kojarzą mi się z babcią, często je u niej jadłam…

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jakie radio?
Ja bardzo lubię słuchać radia RMF FM lub radia ESKA
kto jest fotografikiem?
Artysta fotografik zajmuje się robieniem zdjęć, przekazując innym swoją wizję świata bądź dokumentując zastaną rzeczywistość....
hollywoodzki uśmiech - czy to możli…
Hollywoodzki uśmiech to nic innego jak wcześniej wspomniany biały uśmiech, symetryczny i pozbawiony...
Ubiór na rozmowę kwalifikacyjną
W przypadku kobiet mogą być to ciemne jeansy, koszula i marynarka lub kardigan/sweter...