Szakszuka - tunezyjski przysmak. Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet! Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Przepis na Szakszuka – tunezyjskie danie

5 grudnia 2017, dodał: Michał Pieczek
Artykuł zewnętrzny

Szakszuka to pyszne i proste danie wywodzące się z kuchni tunezyjskiej. Jest idealne zarówno na pożywne śniadanie, jak i szybki obiad.
szakszuka
Składniki na 2 porcje:

4 jajka
1 kiełbasa
1/2 cebuli
1 duży ząbek czosnku
4 pomidory
Oliwa z oliwek
Sól, pieprz
Świeża bazylia

Rozgrzej oliwę i zeszklij na niej posiekaną w kostkę cebulę z czosnkiem. Dorzuć pokrojoną w kostkę kiełbasę i smaż przez 3 minuty. Pomidory sparz we wrzątku i obierz ze skórki. Posiekaj w kostkę. Do cebuli z kiełbasą i czosnkiem dodaj pomidory – smaż wszystko przez chwilę aż odparuje nadmiar wody. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Na pomidory wybij jajka i smaż aż zetnie się białko. Gotową potrawę oprósz świeżą bazylią i pieprzem. Podawaj z grzankami. Smacznego!

 

 



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Jeden komentarz do Przepis na Szakszuka – tunezyjskie danie

  1. avatar Olechowska Katarzyna pisze:

    Bardzo latwe i smaczne

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jak stawiać granice innym ludziom?
Niektórzy obawiają się, że sztywne ustalenie granic pozbawia szansy na bliską relację, ale...
Błędy w komunikacji - 12 zdań, któr…
Czego nie mówić będąc w związku? 1. Nie masz nic do gadania. Chodzi o wszystkie zdania ograniczające...
Jedzenie, które zmniejsza ryzyko ch…
Nowe badania opublikowane w czasopiśmie "BMC Medicine" przekonują, że jedząc orzechy zamiast jajek możemy...
Podwyżka renty socjalnej
Sejm zajmuje się projektem podwyżki renty socjalnej. Świadczenie ma wzrosnąć aż trzykrotnie! Dzięki...