Polędwica po argentyńsku | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Polędwica po argentyńsku

30 grudnia 2014, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Share and Enjoy !

Shares

składniki:

poledwica

– 50 dag polędwiczek wieprzowych

– 2 jaja

– 3/4 szklanki mleka, cukier

– mąka pszenna

– 3 ząbki czosnku

– brokuł

– 30 dag marchewki

– szczypiorek

– olej do smażenia lub masło klarowane

– sól i pieprz

 

 

Mięso opłukać, oczyścić z błon, pokroić w grube plastry i ugnieść dłońmi, oprószyć solą i pieprzem. Jaja rozbić w misce dodać mąkę około 3/4 szklanki, aby powstało ciasto o konsystencji gęstej śmietany. Czosnek przeciśnięty przez praskę dodać do ciasta, wymieszać i odstawić na 15 minut. Brokuły ugotować na parze z marchewką. Na patelni smażyć obtoczone w cieście polędwiczki na złoty kolor, podawać z warzywami i posypanym szczypiorkiem. Można też przygotować dip czosnkowy.

Share and Enjoy !

Shares


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Zaskakujące powody unieważniania ma…
Jakiś celebryta ponoć podał powód, że jest gejem:) Ciekawe czy sąd kościelny uwierzył,...
Czy AI wykrada dane?
Umie podszyć się nawet pod realną osobę, więc niedługo wszyscy będziemy mieć klony...
Najzdrowsze mięso
Moim zdaniem mięso każdego rodzaju zakwasza organizm, a więc nie jest zdrowe...
Małżeństwa z najdłuższym stażem…
Rekordziści mają ponad 70-letni staż, to dłużej niż żyje wiele osób.... To już...