Pieczony bakłażan z pastą miso i miodem | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Pieczony bakłażan z pastą miso i miodem

7 sierpnia 2017, dodał: Tree
Artykuł zewnętrzny

Share and Enjoy !

Shares

Składniki na 2 porcje:

  • 2 średnie bakłażany
  • 4 łyżeczki białej pasty miso
  • 2 łyżeczki rzadkiego miodu
  • 1 łyżka naturalnie warzonego sosu sojowego
  • 1 łyżeczka oleju sezamowego
  • Obrany i starty kawałek imbiru (wielkości kciuka)
  • 1 ząbek czosnku, obrany i zgnieciony
  • 4 posiekane cebulki dymki
  • 2 łyżeczki nasion sezamu

Przygotowanie:

Czas przygotowania: 40 min

Rozgrzej piekarnik do 180°C. Przetnij bakłażany wzdłuż na połowę i natnij miąższ we wzór diamentu, uważając, aby nie przeciąć skórki warzywa. Wyłóż blachę do pieczenia papierem, układając nacięte bakłażany wierzchem do góry. Wymieszaj miso, miód, sos sojowy, olej sezamowy, imbir i czosnek z 2-3 łyżkami wody, tak, aby powstała gładka pasta. Wysmaruj nią starannie wierzch bakłażanów i piecz przez około 20-25 min, do momentu, aż warzywa staną się miękkie i przypieczone. Na końcu posyp cebulką dymką oraz sezamem i podaj danie.

file1437759110

Share and Enjoy !

Shares


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jak radzić sobie ze smutkiem?
Ja zajadam smutki słodkościami, na szczęście nie zdarzają się często :)
Kalendarz adwentowy
Fajny pomysł, można zamieścić w nim swoje ulubione cukierki :)
Wiek mentalny
To monotonia każdego dnia przeżywanego podobnie to powoduje, trzeba byłoby coś zmienić...
Uczulenie po goleniu.
Ja stosuję taki jakby papier ścierny, oczywiście bardzo delikatny, który wyciera włoski...