Pieczone przepiórki w czerwonej kapuście | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Pieczone przepiórki w czerwonej kapuście

2 października 2013, dodał: wittchen
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

 
główka czerwonej kapusty
przepiórki (tyle, na ile osób jest przygotowywane danie)
ziemniaki na puree
rozmaryn lub jałowiec

Przygotowanie:

Kapustę pokroić, obgotować na półtwardo. Wyłożyć odsączoną do żaroodpornego naczynia.
Przepiórki posolić. Każdej włożyć do środka gałązkę rozmarynu lub ziele jałowca. Ułożyć na kapuście w bliskiej odległości od siebie. Piec ok. 50 min. w temp. 170 stopni. Podawać z puree ziemniaczanym.

MEDION DIGITAL CAMERA



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Złomowanie auta
Dziś jest takie zapotrzebowanie na tanie auta że warto je sprzedać całe, np. dla początkującego...
tworzymy opowiadanie - zabawa
.....ale ona natychmiast zaczęła szukać sobie kolejnego męża. ..
Parkiet - trudny wybór
A nie lepsze drewno bez lakieru...?
Oryginalne produkty z Anglii
Poza tym za daleki transport też się płaci wyższą cenę produktów....