Pieczeń rzymska faszerowana jajkami | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Pieczeń rzymska faszerowana jajkami

8 października 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki

* 80 dag mielonego mięsa wołowo-wieprzowego,
*  2 jajka świeże,
*  2 jajka ugotowane na twardo,
*  5 dag tartej bułki,
* 50 g oliwy (5 łyżek),
* 2 łyżki mąki,
* 2 ząbki czosnku,
* 2 łyżki pasty pomidorowej,
* 1 łyżeczka przyprawy KUCHAREK na lato,
*  ½ łyżeczki kminku Prymat,
* sól,
* pieprz czarny mielony Prymat

file1286542376

Sposób przygotowania

Mięso starannie wymieszać z przyprawą KUCHAREK na lato i kminkiem Prymat. Doprawić solą i pieprzem czarnym mielonym Prymat. Na wysypaną mąką ściereczkę nałożyć warstwę mięsa, wyrównać, na środku ułożyć 2 obrane jajka i uformować z mięsa gruby wałek. Pozostałe jajka rozkłócić, posmarować nimi mięso i obtoczyć w bułce. W podłużnym naczyniu zagrzać oliwę i obrumienić na niej mięso ze wszystkich stron. Wlać ¼ szklanki gorącej wody, dodać pastę pomidorową i dusić pod przykryciem, na małym ogniu, około 30 minut. Podawać z ziemniakami.

www.kucharek.pl



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jakie radio?
Ja bardzo lubię słuchać radia RMF FM lub radia ESKA
kto jest fotografikiem?
Artysta fotografik zajmuje się robieniem zdjęć, przekazując innym swoją wizję świata bądź dokumentując zastaną rzeczywistość....
hollywoodzki uśmiech - czy to możli…
Hollywoodzki uśmiech to nic innego jak wcześniej wspomniany biały uśmiech, symetryczny i pozbawiony...
Ubiór na rozmowę kwalifikacyjną
W przypadku kobiet mogą być to ciemne jeansy, koszula i marynarka lub kardigan/sweter...