Panga w sosie z miodem i warzywami | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Panga w sosie z miodem i warzywami

19 lutego 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

Share and Enjoy !

Shares

filety z pangi
1 jajko
bułka tarta
wegeta
pieprz
 
Rybę rozmrażamy, posypujemy wegetą i pieprzem i odstawiamy na około pół godziny. Następnie rozgrzewamy olej na patelni, rybę maczamy najpierw bułce potem w jajku i znów w bułce i smażymy na złoty kolor.
 
Sos:
1/3 szkl oleju
1/3 szkl octu
1/3 szkl wody
3 łyżki miodu
1 łyżeczka cukru
½ łyżeczki soli
2 duże cebule
 
Dodatki:
Ogórek korniszon
Pieczarki marynowane
 
Cebulę pokroić w grubą kostkę, zeszklić na 3 łyżkach  oleju. Dodać koncentrat pomidorowy. Chwilę razem podsmażyć i wlać wymieszane razem wodę z octem, olejem, miodem , cukrem i solą i lekko podgrzane aby się wszystko rozpuściło. Wszystko razem zagotować i pozostawić do wystudzenia. Do sosu można dodać ogórka lub pieczarki, oczywiście wedle własnego uznania.
 
Rybę smażoną układamy w szklanym naczyniu i zalewamy wcześniej przygotowanym sosem. Na wierzch układamy warzywa marynowane (mieszanka) lub wedle uznania. Odstawić do lodówki najlepiej na noc.

 

 

 

file1266612685

Share and Enjoy !

Shares


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz