Pałki miodowo-musztardowe | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Pałki miodowo-musztardowe

11 marca 2015, dodał: klorus
Artykuł zewnętrzny

Składniki

8 pałek z kurczaka
3 łyżki płynnego miodu
3 łyżki musztardy
ząbek czosnku
tymianek, rozmaryn, sól, czarny pieprz

  • Sposób przygotowania
    Pałki z kurczaka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i oprószamy solą i świeżo mielonym pieprzem. Przygotowujemy marynatę: miód i musztardę łączymy z przeciśniętym ząbkiem czosnku, rozmarynem i tymiankiem. Powstała marynata polewamy pałki i dokładnie w niej obtaczamy. Pozostawiamy na minimum 2h, a najlepiej na noc. Zamarynowanego kurczaka podlewamy ¾ szklanki wody i pieczemy w 180 stopniach C przez około 50 minut podlewając od czasu do czasu powstałym sosem.

file1426069524



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jak stawiać granice innym ludziom?
Niektórzy obawiają się, że sztywne ustalenie granic pozbawia szansy na bliską relację, ale...
Błędy w komunikacji - 12 zdań, któr…
Czego nie mówić będąc w związku? 1. Nie masz nic do gadania. Chodzi o wszystkie zdania ograniczające...
Jedzenie, które zmniejsza ryzyko ch…
Nowe badania opublikowane w czasopiśmie "BMC Medicine" przekonują, że jedząc orzechy zamiast jajek możemy...
Podwyżka renty socjalnej
Sejm zajmuje się projektem podwyżki renty socjalnej. Świadczenie ma wzrosnąć aż trzykrotnie! Dzięki...