Olej lniany Vis Natura – przepis na kurczaka z prawdziwkami | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Olej lniany Vis Natura – przepis na kurczaka z prawdziwkami

31 października 2014, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Na zaprzyjaźnionym portalu Uroda i Zdrowie Uroda i Zdrowie  prowadzony był nabór do testów oleju lnianego Vis Natura olej życia.

Od dłuższego czasu jestem  coraz bardziej świadoma, co się znajduje na moim talerzu. Wybieram produkty znane, sprawdzone, zdrowe i wszelkiego rodzaju nowości. Do przygotowania grillowanej piersi z kurczaka  podanej na kaszy gryczanej z prawdziwkami wykorzystałam olej lniany Vis Natura ,zawiera ponad 52% Omega -3,naturalne aktywne biochemiczne antyutleniacze. Olej lniany wspomaga leczenie wielu chorób.
Przepis bierze udział w konkursie „Blogerzy w zbożu” w projekcie „Zboże smakuje i inspiruje”

Olej jest bardzo dobry w smaku, zbalansował fajnie smak całej potrawy.
Składniki 

  • 1 pierś z kurczaka
  • kilka grzybów prawdziwków
  • masło klarowne
  • olej lniany
  •  sól
  • pieprz do smaku
  • warzywa marynowane

na marynatę

  • 1/4 szkl wina wytrawnego
  • 1/4 szkl sosu sojowego
  • 2 łyżki oleju lnianego
  • 1 łyżka cukru brązowego
  • 1/4 łyżeczki imbiru w proszku.

Kasza gryczana

  • 1/2 szkl kaszy gryczanej
  • 1 szkl wody
  • 1/4 kostki rosołowej drobiowej.

wykonanie 
Do miseczki wlewamy olej, wino ,sos sojowy, cukier brązowy, imbir dokładnie wszystko mieszamy. Pierś z kurczaka dokładnie myjemy, osuszamy,wkładamy do marynaty ostawiamy w chłodne miejsce na dwie godziny. Na rozgrzanej patelni grillowej, grillujemy pierś z kurczaka.
Na patelnię grillową wkładamy dwie łyżki masła, dodajemy krążki jabłek, chwilę grillujmy, dodajemy 3 łyżki miodu  i sok z limonki, doprawiamy świeżym imbirem i szczyptą kardamonu. Grillujemy kilka minut
kasza gryczana
Do garnka wlewamy wodę, dodajemy kaszę i rosołek,Gotujemy na wolnym ogniu aż kasza wchłonie cala wodę.Garnek z kaszą owijamy w ściereczkę kuchenną i zawijamy w koc by kasza doszła.
smażone grzyby prawdziwki
Grzyby dokładnie myjemy oczyszczamy kroimy na mniejsze kawałki. Na rozgrzaną patelnię wkładamy masło klarowne, na którym smażymy prawdziwki.

Testowała:

kulinarnepysznoscimolki.blogspot.com

 

zobacz również:

 

  1. Pozostałe Testy i Recenzje
  2. Klub Blogera – dodaj wpis
  3. Blogowe cafe
  4. Obecnie Testujemy

 



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Tabletka "po" od 15 roku życia
Dla mnie seks 15 latki jest czymś niepojętym, przeraża mnie to! ale teraz...
Błędy w komunikacji - 12 zdań, któr…
Będąc w związku trzeba wręcz należy rozmawiać. Nie tylko o problemach, bo te bardzo...
Podwyżka renty socjalnej
Uważam, że skutki podniesienia renty socjalnej będą korzystne społecznie. Grupa osób najbardziej w...
Złomowanie auta
Też tak myślę, że dzisiaj każdy patrzy gdzie kupić coś taniej tym bardziej...