Naleśniki z soczewicą | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Naleśniki z soczewicą

16 września 2010, dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

Share and Enjoy !

Shares

składniki:

– 16 usmażonych średnich naleśników
– 25 dag zielonej soczewicy
– 6 ząbków czosnku
– 8 łyżek startego żółtego sera
– oliwa
– sól, pieprz

Soczewicę namoczyć w zimnej wodzie i dostawić na około 5 godzin. Odlać wodę i zagotować w świeżej posolonej wodzie do miękkości. Odcedzoną soczewicę zmiksować na gładką masę z pogniecionymi ząbkami czosnku, doprawić mocno solą i pieprzem. Nałożyć masę na naleśniki i zwinąć w rulony. Ułożyć na natłuszczonej blasze. Posypać starty żółtym serem. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 160 stopni C przez 20 minut.

Share and Enjoy !

Shares


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Jeden komentarz do Naleśniki z soczewicą

  1. avatar Kalikimaka pisze:

    6 ząbków czosnku do 25 g soczewicy?! W takich proporcjach to jest raczej niejadalne.

Dodaj komentarz