Mini burger z serem pleśniowym i grzybami | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Mini burger z serem pleśniowym i grzybami

17 listopada 2016, dodał: 5tka
Artykuł zewnętrzny

składniki:

file1369056138

500 g łopatki wołowej

1 jajko

Sól, pieprz

sos tabasco

Kilka średnich pieczarek

200 g sera pleśniowego np. Mlekovita

Kilka liści ulubionej sałaty

1 czerwona cebula

Kilka łyżek  musztardy

Kilka łyżek majonezu

Tłuszcz do smażenia

4 bułki

Łopatkę zmielić. Dodać do niej  jajko, przyprawić  solą, pieprzem i sosem TABASCO®. Całość krótko wymieszać, uformować  4 równe kotlety.  Usmażyć je na dobrze rozgrzanej niewielkiej ilości  tłuszczu lub upiec na grillu. Kotleta nie należy wysmażać mocno, środek powinien zostać lekko różowy. Pieczarki pokroić w plastry i delikatnie zrumienić je na patelni. Bułki przekroić i opiec w piekarniku lub tosterze.  Majonez wymieszać z musztardą i  posmarować wewnętrzne strony  bułek. Na dolną cześć bułki ułożyć  kawałek sera lazur i kotleta. Następnie ułożyć smażone pieczarki cebulę pokrojoną w pióra i sałatę. Wszystko przykryć górną częścią podpieczonej bułki.

 

 

 

 

 



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz