Migdałowy mazurek babci Józi | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Migdałowy mazurek babci Józi

28 września 2011, dodał: Gad
Artykuł zewnętrzny

Share and Enjoy !

Shares

Składniki:

1/2 kg masła
12 żółtek
2 szkl. cukru pudru
1 1/2 szkl. mąki
10 dag zmielonych migdałów
5 dag obranych migdałów do dekoracji

Przygotowanie:

Sparzamy i obieramy migdały a następnie drobno siekamy. Masło ucieramy na puszystą masę, dodajemy stopniowo po jednym żółtku. Pod koniec dodajemy migdały,cukier i mąkę. Formę wykładamy papierem do pieczenia, ciasto układamy na grubość ok. 1 1/2 cm i dekorujemy migdałami. Wsadzamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy na złoty kolor. Upieczone ciasto polewamy lukrem.

Share and Enjoy !

Shares


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Co na ściany do salonu?
Moim zdaniem sprawdzą się panele na ścianę. W nowoczesnych wnętrzach świetnie sprawdzą...
Najtrudniejsze kierunki studiów
Moim zdaniem to przyszły student powinien wiedzieć i decydować jakie są jego zainteresowania...
opadająca powieka
Jednym z naturalnych sposobów na zlikwidowanie problemu opadającej powieki są okłady na opadające powieki....
moda męska
Wiosna 2024 to świetny moment na powrót do stylu retro. Płaszcze męskie i cieplejsze...