Krewetki po diabelsku | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Krewetki po diabelsku

20 marca 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

25 dkg oczyszczonych odwłoków krewetekSzechwanShrimps
2 łyżki oliwy
1 drobno posiekany ząbek czosnku
20 dkg posiekanych konserwowanych pomidorów konserwowych wraz z sokiem
brokuły
2 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki
2 łyżki drobno posiekanej bazylii
½ szklanki białego wytrawnego wina
sól, pieprz i ulubione ostre przyprawy

Przygotowanie:

Na patelni rozgrzać oliwę, dodać czosnek, smażyć 2 minuty mieszając. Brokuły zblanszować. Dodać brokuły, pomidory i pozostałe składniki sosu, dusić mieszając około 8 min., przyprawić pikantnie. Do przygotowanego sosu  dodać umyte odwłoki krewetek i dusić razem 4 min. Podawać na gorąco.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jakie radio?
Ja bardzo lubię słuchać radia RMF FM lub radia ESKA
kto jest fotografikiem?
Artysta fotografik zajmuje się robieniem zdjęć, przekazując innym swoją wizję świata bądź dokumentując zastaną rzeczywistość....
hollywoodzki uśmiech - czy to możli…
Hollywoodzki uśmiech to nic innego jak wcześniej wspomniany biały uśmiech, symetryczny i pozbawiony...
Ubiór na rozmowę kwalifikacyjną
W przypadku kobiet mogą być to ciemne jeansy, koszula i marynarka lub kardigan/sweter...