Kolorowe leczo na omlecie – czyli leczo inaczej | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Kolorowe leczo na omlecie – czyli leczo inaczej

19 września 2019, dodał: Blueberry
Artykuł zewnętrzny

Składniki na 6 porcji Lecza:

– 90 dag papryki różnokolorowej
– 3 pomidory
-1 średnia cebula
-ząbek czosnku
-20dag kabanosów
-2 łyżeczki papryki słodkiej
– olej do smażenia
-sól i pieprz

1. Siekamy cebulkę i smażymy aż stanie się szklista.
2. Zdejmujemy ją z ognia i doprawiamy papryką słodką. (ważne by zdjąć ją z ognia, gdybyśmy doprawili cebulę na ogniu, papryka by zyskała gorycz i zepsuła smak lecza)
3. Paprykę czyścimy i kroimy w paski.  Wsypujemy do cebuli na patelnię. Dusimy 10minut.
4. Pomidory nadkrójmy w krzyże i zalejmy wrzątkiem. Po minucie należy ściągnąć skórkę. I pokroić w ósemki.
5. Dodajemy je do lecza- dusimy wszystko aż płyn wyparuje. (ok. 1-2godzin zależy od miąższości pomidorów). Od czasu do czasu mieszamy.
6.  Po wyparowaniu płynu, wrzucamy kabanosy pokrojone w plasterki i czosnek.
7. Dusimy przez ok. 10minut. Doprawiamy pieprzem i solą.

Leczo najpyszniej smakuje podawany na gorącym omlecie.

Smacznego!



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Tabletka "po" od 15 roku życia
Dla mnie seks 15 latki jest czymś niepojętym, przeraża mnie to! ale teraz...
Błędy w komunikacji - 12 zdań, któr…
Będąc w związku trzeba wręcz należy rozmawiać. Nie tylko o problemach, bo te bardzo...
Podwyżka renty socjalnej
Uważam, że skutki podniesienia renty socjalnej będą korzystne społecznie. Grupa osób najbardziej w...
Złomowanie auta
Też tak myślę, że dzisiaj każdy patrzy gdzie kupić coś taniej tym bardziej...