Gruszki faszerowane serem pleśniowym | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Gruszki faszerowane serem pleśniowym

25 sierpnia 2009, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Czas : ½ godziny

Składniki

  • 2 gruszki
  • ½ sera Danablu
  • 1 łyżka białego sera
  • 1 łyżka gęstej śmietany
  • 3 łyżki zmielonych orzechów laskowych
  • 2 łyżeczki usiekanego koperku
  • Sok z ½ cytryny

Ser pleśniowy, biały, śmietanę , 2 łyżki mielonych orzechów utrzeć razem na masę . Gruszki obrać , przekroić na połówki wyciąć gniazda nasienne. Zalać woda z dodatkiem soku z cytryny i gotować przez 10 minut , aż zmiękną . Wyjąć . Ostudzić . Z sera zrobić 4 kulki i włożyć je w miejsca po gniazdach nasiennych . Kulki farszu obsypać koperkiem i pozostałą łyżką mielonych orzechów .

Podawać schłodzone jako samodzielną przystawkę .
Gruszki nie mogą być słodkie , raczej z tych kwaskowatych .




Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz