Francuskie trójkąciki z gorgonzolą i orzechami włoskimi | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Francuskie trójkąciki z gorgonzolą i orzechami włoskimi

1 lutego 2016, dodał: KMC PR
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

– 2 opakowania ciasta francuskiego

– 200 g gorgonzoli (klasycznej lub pikantnej)

– 2 średnio dojrzałe gruszki

– 2 łyżeczki kardamonu

– 1 opakowanie orzechów włoskich

– 1 jajko

Przygotowanie:

Ciasto francuskie rozłóż na pergaminie i pokrój na kwadraty o średnicy 6×6 cm. Gorgonzolę pokrój w małą kostkę, a gruszki w cienkie paseczki. Orzechy połam na drobniutkie kawałki. Na każdym kwadraciku ciasta połóż trochę gorgonzoli, orzechów i połóż na nich kilka plasterków gruszki. Posyp odrobiną kardamonu. Całość zamknij w formę rogalika. Podobnie przygotuj pozostałą część ciasta. Na koniec rozbełtaj jajko i nałóż je cienką warstwą na każdy rogalik – po upieczeniu będą pięknie zarumienione. Rogaliki włóż do piekarnika tuż przed przyjściem gości i piecz zgodnie z instrukcją na opakowaniu ciasta francuskiego. Podawaj na gorąco.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Jeden komentarz do Francuskie trójkąciki z gorgonzolą i orzechami włoskimi

  1. avatar Melania pisze:

    Pomysłowy przepis :)

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jakie radio?
Ja bardzo lubię słuchać radia RMF FM lub radia ESKA
kto jest fotografikiem?
Artysta fotografik zajmuje się robieniem zdjęć, przekazując innym swoją wizję świata bądź dokumentując zastaną rzeczywistość....
hollywoodzki uśmiech - czy to możli…
Hollywoodzki uśmiech to nic innego jak wcześniej wspomniany biały uśmiech, symetryczny i pozbawiony...
Ubiór na rozmowę kwalifikacyjną
W przypadku kobiet mogą być to ciemne jeansy, koszula i marynarka lub kardigan/sweter...