Temat: bardzo sucha skóra!

JAk radzicie sobie z bardzo wysuszoną skórą ciała? Jakich balsamów używacie? Widziałam, że ostatnio pojawiła się nowość Lirene seria Intensywna Regeneracja teoretycznie do takiej właśnie skóry przeznaczona. Używałyście już może? Zdążyłyście sobie wyrobić jakąś opinię? Jestem ciekawa!

2

Odp: bardzo sucha skóra!

Ja od dawna używam różowego Garniera, jak dla mnie jest on idealny. Muszę się wybrać do drogerii Sekret Urody i kupić, bo właśnie mi się kończy.

3

A próbowałyście wsmarowywania oliwek po kąpieli?
Ja mogę polecić balsam nawilżający Natura Officinalis, w takim zielonym słoiczku.

4

Ja stosuję oliwkę jeszcze pod prysznicem i efekt jest rewelacyjny smile

5

oliwka jonhsons baby jest super, a poza tym to tak jak pisała Beatka Garnier jest super. nie polecam eveline mega nawilżającego balsami z pompką przeznaczonego do bardzo suchej skóry - mojej zupełnie nie nawilża..

6

Ja mam z tym problem tylko miejscami - przede wszystkim łokcie, no i w tych okresach kiedy często biorę długie kąpiele. Choć je kocham, staram się ich teraz unikać i zamiast przesiadywać w wannie biorę prysznice. Po długich kąpielach często miałam suche ręce i łydki.

7

niechcemisie - a próbowałaś dolewać sobie do wanny, podczas kąpieli jakiś olejków? to też jakieś rozwiązanie, z którego niestety bądź stety muszę korzystać i ja. Nawet jeśli chodzi o moczenie stóp co uwielbiam ,do miedniczki dodaję kilka kropel parafiny i jest super! naprawdę polecam. Parafina nie jest droga, a naprawdę działa cuda smile)

8

Pewnie, że dolewałam i jest ok, ale wiesz, ja mam wannę żeliwną, a to kusi, żeby posiedzieć dłużej i bywa, że siedzę 1,5 godziny... Przy takich kąpielach wysuszenie skóry musi mieć miejsce.

9

podziwiam, ja jakoś nie mogę w wannie usiedzieć dłużej niż pół godziny. a jakie olejki dolewasz?

10

Wszystkie po kolei, które wpadną mi w ręce. Oczywiście nie naraz. Lubię też sole kąpielowe i płyny. Wszystkie popularnych marek, które można dostać w każdym kosmetycznym i w  drogeriach.

11

mlodaa19 napisał/a:

podziwiam, ja jakoś nie mogę w wannie usiedzieć dłużej niż pół godziny.

witaj w klubie wink
ja po 10 minutach w wannie dostaję świra big_smile

12

A u mnie to zależy od nastroju... Czasem mogę siedzieć godzinę albo i dłużej, a czasem po kilku minutach mam dosyć...

13

A u mnie nie zależy to od nastroju, już zaobserwowałam, że nawet jak mam ogromną ochotę na siedzenie w wannie, to i tak jak już naleję sobie wody z olejku i wejdę to........ po chwili mnie to nudzi  big_smile

14

Mi się nie nudzi, bo zawsze biorę ze sobą coś do picia i książkę.

15

ja też próbowałam z ksiażką, ale... nie - to po prostu nie to wink
szybki prysznic, szlafrok, kocyk i dopiero ksiażka z herbatą wink to mój styl big_smile

16

moja koleżanka stosuje na bardzo suchą skórę po prostu oliwe z oliwek, smaruje sie nia po kąpieli i zawija się w szlafrok i rzeczywiście daje to super efekty , skóra po tym jest jędrna odżywiona i po prostu miękka

17

Ja to nawet laptopa potrafiłam wziąć i filmy oglądać big_smile

18

Ninek napisał/a:

Ja to nawet laptopa potrafiłam wziąć i filmy oglądać big_smile

Ha ha ha big_smile
Ja pisałam kiedyś artykuł. uzyki też słuchałam. Zdarzyło się i faceta wziąć do wanny. Ale film to muszę kiedyś obejrzeć.

19

Faceta to nie zabrałam jeszcze tongue

20

a ja owszem... jak kąpiel to razem - zawsze można pogadać zamiast się nudzić... smile

21

A tam... pogadać. Nie myślałaś tego co pisałaś, tylko napisałaś co innego, żeby nas nie zgorszyć. wink

22

Hehe pogadać to i poza wanną można tongue

23

Ninek napisał/a:

Hehe pogadać to i poza wanną można tongue

I też może być mokro...

24

niechcemisie napisał/a:
Ninek napisał/a: