1

Temat: Pilates

Próbowałyście tego kiedyś dziewczyny? Mi ostatnio moja dziewczyna pokazywała różne ćwiczenia z pilatesu i muszę wam przyznać, że to bardzo fajna rzecz. Szczególnie na brzuch, niektóre ćwiczenia męczyły mnie bardziej niż moje 600 brzuszków dziennie na siłowni. A co najlepsze w tym, nie obciąża lędźwi i kręgosłupa.

2

Odp: Pilates

No widzisz, teraz się podszkolisz z bardziej "kobiecych" ćwiczeń. A jak wyjazd w góry się udał?

3

Takie wycieczki w nasze góry są nie zapomniane.

4

pilates faktycznie jest świetnym treningiem, jest trochę mniej intensywny niż aerobic, ale również są po nim fajne efekty, w warszawskim fitness parku są świetne zajęcia, jeżeli chodzi o pilates...prowadzący urozmaicają ćwiczenia, żeby się nie zanudzić jednym zestawem plus dostaje się darmową wodę, to przy takich treningach jest dość pomocne wink

5

Pilates to nie jest jedynie ćwiczenie dla babek, widziałam też wielu mężczyzn ćwiczących.
Pilates jest dobry dla mięśni kręgosłupa - nie obciąża ich a wręcz wzmacnia. Na dobrze przeprowadzonym pilatesie nauczycie się przede wszystkim prawidłowo oddychać, ćwiczyć, aby sobie nie szkodzić - a takim efektem ubocznym możnaby nazwać wymodelowanie brzucha przez te ćwiczenia.
Ale jeżeli ktoś myśli, że samym pilatesem schudnie to się niestety myli.

6

Super są te zajęcia, zwłaszcza dla osób które (tak jak ja) mają problem z kręgosłupem smile