26

Odp: Niehormonalna antykoncepcja

trzymam kciuki! smile

27

Wszystko się okaże za prawie dwa miesiące smile

28

I jak kuracja? Daje już efekty?

29

Dała efekt w postaci miesiączki.... za trzy dni rozpoczynam nowe opakowanie z tymi ohydnymi tabletkami...

30

Możesz powiedzieć jakie tabletki bierzesz? To nie będzie reklama, kto by chciał mieć torbiele?

31

Biorę Luteinę 50 pod język.

32

To jest jakiś hormon? Raczej luteina to z lekami poprawiającymi wzrok mi się kojarzy... ?

33

luteina to progesteron, można brać pod język albo dopochwowo, bierze się go m.in przy zaburzeniach cykli albo htz,
ale luteina jest też barwnikiem, występuje w owocach i działa ochronnie na siatkówkę.

Ostatnio edytowany przez justyna (2010-09-14 09:18:00)

34

Doskonała wiedza Justynko! Ta luteina ma sprawić że torbiel się wchłonie lub nie....

35

Brałam kiedyś luteinę na wywołanie okresu, bo nie miałam przez 3 m-ce. Pojawił się co do dnia tak jak mi pani ginekolog powiedziała, a potem miałam IDEALNIE REGULARNY przez kilka lat.

36

Mi przez torbiel też się zatrzymał okres. a po luteinie też dostałam tak jak przepowiedziała pani ginekolog. Dzisiaj zaczęłam brać drugie opakowanie...

37

A co z torbielą? Ja miałam usuwaną.

38

Dopiero, jak skończę drugie opakowanie tabletek jeść to idę na wizytę tj. 18 pażdziernika.

39

Ale nadal masz te mdłości?

40

Już się chyba przyzwyczaiłam do tego smaku tych tabletek smile Najgorsze jest to że długo się rozpuszczają pod językiem...

41

A nie można ich po prostu połknąć?

42

Raczej nie skoro są przeznaczone pod język smile

43

Ja bym proponowała npr smile stosuję tabletki, ale zastanawiam się nad zmianą. Dużo ostatnio siedzę na forach związanych z naturalnymi metodami i podobno są skuteczne. Dużo mówi się o komputerach cyklu np. cyclotest. Można sobie sprawdzić

44

Są a jakże - w cenach zawrotnych...

45

JA mam założona spiralę . Przez wielu gańbiona , przeze mnie wychwalana . smile .Choć swoje wady ma .
Ja mam jeden jajnik wyciety , miałam torbiele przez lata nie leczone , ktore przerodzily sie w olbrzymiego guza wrastajacego sie w kregoslup-jestem juz pare lat po operacji ... teraz czasem zdarza  sie pojawic torbiel na tym jajniku ktory mi zostal - gin raz dal mi tabletki antykoncepcyjne i po miesiacu torbiel zniknąl , a ostatnim razem doatalam jakies globulki i antybiotyk ( przy okazaji mialam stan zapalny ) i tez po kilku tygodniach torbiel znikł . Mam tez nadrzerke , ktora wyleczyc moge  dopiero po wyjeciu spirali . W tym roku juz konczy sie urzytecnosc wkładki - dlatego wykonam wszystkie zabiegi i znow chce zalozyc wkładke . Dla mnie wkladka jest najlepsza ,  o niczym nie musze pamietac - jeden maly zabieg i 5 lat spokoju .