Temat: co na blizny po trądziku?

Nawet jeśli wyleczy się trądzik często dostajemy po nim w "spadku" blizny i przebarwienia..Jak sobie poradzić z tym problemem? jakie kosmetyki stosować? Może orientujecie się co łagodzi takie podrażnienia, uszkodzenia? Wiem, że na pewno aloes ma takie właściwości, regeneruje i nie niszczy warstwy ochronnej skóry. Może ktoś z Was stosował? Ja w necie znalazłam taki kosmetyk naturalny marki aa natural, żel o 97% zawartości soku z aloesu. Zastanawiam się nad jego kupnem.

2

Odp: co na blizny po trądziku?

Z czasem same znikną, skóra regeneruje się co 28 dni... Ale warto stosować kremy, maseczki wygładzające, peelingi itp

3

oo mówisz że trzeba czekać i czas powinien zagoić ranki?
ja mam kilka takich brązowych plamek po krostkach, niby pod podkładem nie widać, ale jak zmywam to mnie to drażni.... tyle że ja to mam już od mniej więcej kwietnia... stosuje kremy i peelingi i narazie nic sad

4

No nie jestem pewna, czy akurat peelingi to jest dobre rozwiązanie. Takich ranek najlepiej nie traktować peelingiem ( a już gruboziarnistym zwłaszcza!) bo się tym bardziej nie zagoją. A niektórym przebarwieniom niestety trzeba pomóc w zniknięciu, a wiem, że właśnie aloes ma takie działanie i zdaje się cynk...potrzeba takiego kosmetyku, który przyspiesza procesy regeneracji skóry. No nic ja na razie pozostaję przy mojej propozycji żelu z aa natural.

5

hej wam , też mam blizny po trądziku ale trzeci miesiąc używam już Colostrum firmy By Health i zauważyłam poprawę już w drugim miesiącu , te blizny które miałam stały się mniej widoczne, widać,że to cudo działa ;D, oczywiście kremy są ok, ale działają tylko na powierzchni skóry a ja dodatkowo wzmacniam ją od wewnątrz ;D poza tym zauważyłam że moja skóra na powierzchni całego ciała jest nareszcie dobrze nawilżona. Polecam wszystkim, którzy walczą z tym tak jak ja wink

6

Na takie blizny to najlepiej preparaty na receptę  zapisane przez dermatologa lub bez recepty polecone przez farmaceutę w aptece.

7

Na przykład taki http://www.e-lek.pl/102826,veraderm-zel … 00198.html Z tego co wiem to blizny po trądziku mogą zostać na zawsze jeśli się z nimi nic nie zrobi. Widziałam parę takich i muszę przyznać,że nie wygląda to dobrze. szczególnie jeśli są w centralnych miejscach na twarzy

8

Znam ten ból.. od długiego czasu zmagałam się z trądzikiem.. kiedy już udało mi się go pokonać zostawił po sobie słabą pamiątkę.. próbowałam z wieloma kosmetykami .. najlepsze efkty zauważyłam po kremie no scar i maści cepan.. różnica w cenie jest dosyć spora, ale oba produkty działają.. smile

PunBB bbcode test

PunBB bbcode test

9

Zapach Cepanu kojarzy mi się z chipsami cebulowymi tongue A co do maści, to uważam, że lepszy jest Żel sylikonowy na blizny... Szybciej działa niż Cepan...

10

a może spróbujecie zabiegów peelingu kawitacyjnego u kosmetyczki? Taki zabieg wykonuje się raz w tygodniu i ściera martwy naskórek smile Słyszałam, że pomaga na blizny potrądzikowe.

11

korund kosmetyczny do domowej mikrodermabrazji

12

Ja stosowałam ACNE-derm i po kilku  użyciach widać zminejszenie blizn. Aktualnie pozbyłam się wszystkich niechcianych zmian potrądzikowych. Tak więc poooolecam właśnie tą maść ! smile Dostępna w aptece.

13

zapach cepanu jest okropny big_smile
też się wzięłam za korund, właśnie po recenzji Bzeltynki i liczę, że będą efekty smile

14

letstalkbeauty napisał/a:

zapach cepanu jest okropny big_smile

zgadzam się... używałam na bliznę po zabiegu na nadgarstku... na twarzy bym nie zniosła :x

15

Cepan jest dość powszechnie stosowany na blizny, ale nie zawsze pomaga i nieładnie pachnie smile to zależy też od charakteru zmian potrądzikowych, ich ilości i umiejscowienia. Mój znajomy blizny usuwał laserowo w Gabinecie Harmonia w Krakowie, z tego, co mówił, był zadowolony, ale nie widzieliśmy się jeszcze i nie dopytywałam jak wygląda taki zabieg smile

16

Polecam zabieg kwasami na twarz np kwas glikolowy lub migdałowy sprawdzają się świetnie:)

17

Skinoren polecam.

http://skinoren.pl/

18

Może na początek wizyta u kosmetyczki bądź dermatologa? Wszystko zależy od wielkości blizn a także od ich "wieku". Ja miałam kilka niewielkich pozostałości na policzku i używałam Glyco-A przez jakiś czas. Blizny znacznie się spłyciły i prawie ich nie widać.

19

no- scar od tygodnia stosuję i jestem zachwycona. Pięknie pachnie i jest skuteczny, jedyny minus to to że czasem zdarza się, że się lekko klei na twarzy albo lekko roluje. Ale jak dla mnie jeden z ulubionych kosmetyków. smile

20

zdecydowanie Cepan, jak już ktoś pisał wyżej, łądnie goi blizny, moja mama używała po operacji i na szyi sie zdecydowanie blizna zmniejszyła

21

A i jeszcze warto spróbować olejku arganowego!

22

Jeżeli chodzi o domowe sposoby to czytałam gdzieś, że blizny i przebarwienia rozjaśnia sok z cytryny. Można też stosować kremy, znam świetny i niedrogi z firmy soraya, sama go stosuję :  http://yoursbeautyland.blogspot.com/201 … _1902.html

23

Ja też polecam olejek arganowy i w ogóle kosmetyki naturalne. Polecam stronkę http://mydlarnia.info/olej-arganowy-bio … -629.aspx. Tam wszelkie info smile

24

Jeśli potrzebujesz jakieś kosmetyki do pielęgnacji twarzy, to tutaj jest całkiem niezły wybór. Jak poszukasz to pewnie znajdziesz coś specjalnie wskazane do trądziku

25

Firma Jadwiga ma bardzo fajne kosmetyki właśnie do skóry problemowej. Mam krem matująco-antybakteryjny i jest bardzo fajny. Papka również bardzo pomaga w gojeniu ranek i właśnie nie wiem czy to prawda, bo śladów po trądzikowych nie mam , ale właśnie podobno je leczy. smile
Ale u mnie papka działa świetnie na jakieś wypryski wink