Temat: "Największa tragedia w historii Polski" prezydent nie zyje

to nie spozniony prima aprilis, ale Kaczynski i wierchuszka rzadowa i wojskowa zginela przy ladowaniu w smolensku. Zapowiedziano sledztwo, czarnej skrzynki jeszcze nie znaleziono. Naoczni swiadkowie mowia o odpadajacym ogonie samolotu, gdzie byly silniki.

tytul bierzacego artykulu z onetu "Największa tragedia w historii Polski", a Buzek stwierdzil w kondolencjach "niewyobrażalna katastrofa w skali Europy".

przyspieszone wybory w 2.5 miesiaca.

odwolywane sa imprezy sportowe i rozrywkowe - festiwal masazu w gdansku nadal trwa i nie ma planu zmiany jego programu.

2

Odp: "Największa tragedia w historii Polski" prezydent nie zyje

Po prostu tragedia, brak słów i tygodniowa żałoba narodowa.
Zginęło 96 osób.
Śp. Lech Kaczyński i jego małżonka-Maria zostaną pochowani na Wawelu w Krakowie.
Wybory prezydenckie odbędą się 20 czerwca 2010 roku.

3

I po wyborach...

4

niestety, w polityce, jeden pajac jest warty drugiego - a cale wybory i parlament to cyrk dla mas. Wladze ma stale ta sama klasa rzadzaca, niezaleznie kto jest przy rzadowym zlobie

5

Nawet gdyby pojawił się ktoś pełen ideałów to i tak niczego by nie dokonał - Kiedy wpadniesz między wrony musisz krakać jak i one.

6

niechcemisie, zgadzam się z Tobą.

7

z perspektywy ponad roku roku, gdy emocje i nacjonalistyczna histeria opadly - jednego czy stu politykow mniej na ziemi jest wlasciwym kierunkiem w rozwoju historii, jednak trzeba zauwazyc, ze szybko zostali oni zastapieni przez kolejnych lokajow dla klasy panujacej.

system sam sie nie zawali jedynie przez usuwanie politykow, znacznie bardziej konieczna jest swiadomosc, ze zmiana jest mozliwa i konieczna.

8

a pajace wciąż stoją i robią cyrk pod pałacem prezydenckim na krakowskim przedmieściu....

9

Zawsze będzie pretekst żeby tam stać, Polak potrafi:)
Zauważyliście, że "martyrologia" to była ulubiona forma wyrazu tamtejszych piknikowiczów?

10

Przepraszam, ale nie mogę się powstrzymać... dostałam znieczulicy w tym temacie, bo dzięki panu Kaczyńskiemu nie mogę już słuchać o tym, o czym kiedyś przykro mi było mówić i myśleć. Doszło do tego, że nawet żarty mnie momentami śmieszą, choć to paskudne z mojej strony.

Dzwoni Putin do Miedwiediewa i mu sie strasznie skarży:

PUTIN: Dimitrij musimy zmienić u nas strefę czasową....
Miedwiediew: czemu?
PUTIN: A bo dzwonię do Prezydenta Japonii, chcę mu złożyć życzenia urodzinowe, a ten mi mówi, że urodziny miał wczoraj.....
Miedwiediew: I tylko dlatego?
PUTIN: NIE! POTEM DZOWNIĘ DO TUSKA i chcę mu złożyć kondolencje, a ten mi mówi że jeszcze nie wylecieli...

http://img.myepicwall.com/i/2011/12/795dad8192591d0dd583050c0bf696ec.png?1323621959

11

a nacjonalisci jeszcze przez 100 lat beda dociekac i znajdowac spiskowe teorie.

smutne, ze zgineli ludzie; radosne, ze wszyscy oni zwiazani byli z aparatem panstwowym, ktoremu jestem szczerze przeciw

12

Szkoda że tak mało czasu poświęca się odkrywaniu spisków w rządzie - kto komu co i za ile. Tam to dopiero spiski są.