Temat: bezpłatne badania profilaktyczne
korzystacie z programów profilaktycznych?
napiszcie gdzie jakie badanie można zrobić, czy w Waszym mieście odbywają się ostatnio jakieś akcje tego typu?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
korzystacie z programów profilaktycznych?
napiszcie gdzie jakie badanie można zrobić, czy w Waszym mieście odbywają się ostatnio jakieś akcje tego typu?
U mnie to nic się nie odbywa. Peryferia. Większość myśli, że tutaj to już tylko wilki...
to gdzie Ty mieszkasz
?
ja nigdy nie interesowałam się tymi programami...
Pisałam - w Krośnie, tym na południu (Bieszczady, te sprawy).
ostatnio na cytologie - dla kobiet od 25 roku zycia
U nas te ż była cytologia i mammografia po 50-tce.
tylko takie 'babskie'?
pytam, bo się zastanawiam nad jakością reklam tego typu akcji
ich jest naprawdę sporo ... spirometria, badania dla panów, badania zębów, WZW...
a mało kto o nich słyszy...
sama też korzystam jedynie z cytologii... ale może warto się zakręcić i skorzystać skoro nam to podsuwają ![]()
Nie słyszałam o spirometrii...może i warto spróbować...w ogóle to teraz ludzie częściej chodzą profilaktycznie na badanie niż kiedyś...
u mnie w przychodni już kilka razy była spirometria za darmo...
Warto korzystać z takich akcji i oby ich było coraz więcej.
Ja korzystałam.
cytologia to ważna rzecz
warto z takich programów korzystać.
Powtarzasz się.
gusia, w każdym temacie piszesz to samo... pisz konkretnie - może podaj jakąś nazwę programu który jest obecnie realizowany w Twoim mieście...
Z NFZ-tu, czy z UE program dla osób po 50 roku, czyli badanie jelita-kolonoskopia.
Ja byłam kiedyś (3 lata temu) na badaniu słuchu, ale to było organizowane przez firmę produkującą aparaty słuchowe. Okazało się, że wszystko ok, więc teraz nie mam motywacji żeby chodzić ![]()
A ja jakchciałam sobie sobie sprawdzić słuch, chociaż mam dobry, to mi laryngolog powiedział,ze trzeba skierowanie od lekarza 1 kontaktu, a potem z nim trzeba iść do niego, a od niego do audiologa, więc jak trzeba było obejść 3 do 1 rzeczy, to zrezygnowałam z tego całego interesu.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź