Temat: tarczyca

a konkretnie... Hashimoto
odkąd zostałam zdiagnozowana (marzec 2009) okazało się, że wśród moich koleżanek spora część ma Hashimoto... byłam zaskoczona, ale poczułam się lepiej, bo miałam wsparcie smile

któraś z Was cierpi? jak sobie radzicie?? jakie macie objawy?
załóżmy grupę wsparcia... nie zostawiajcie mnie samej smile

2

Odp: tarczyca

nie mam problemów z tarczycą, ale chętnie będę Was wspierać smile :*

3

Możecie liczyć na moje wsparcie..

4

Również nie mam problemów z tarczycą, ale na wsparcie możecie liczyć smile

5

ale trafiłam smile
szczęściary z Was...

6

Wbij hasło w wyszukiwarkę na Internecie i o wszystkim się dowiesz, a resztę dopowie Ci lekarz.

7

Czasami dobrze jest zasięgnąć opinii od osób które borykają się z podobnym problemem smile

8

moja koleżanka ma hasimoto i byłam zaszokowana jak mi powiedziała, że jedna tabletka kosztuję ją 49 zł , strasznie drogo, do tego ma jeden jajnik tylko i zdiagnozowali ją rok temu , a do tego bardzo przytyła i teraz nie może schudnąć sad współczuje jej i jej mężowi bo długa droga leczenia przed nimi

9

Około 2 miesiące zdiagnozowano u mnie Hashimoto, więc łączę się w bólu razem z Tobą! tongue Objawy? Okropne bóle głowy, promieniujące do zatok i oczu, wzrost wagi, sucha skóra, wahania nastroju [bywały dni, że co pół godziny zalewałam się łzami bez żadnego powodu a następny dzień byłam aż za bardzo wesoła!], napady złości, problemy z cerą, nieregularne miesiączki - prawie wszystkie objawy niedoczynności tarczycy smile Na szczęście gdy zaczęłam brać leki wszystko się unormowało.  ALE! Teraz endokrynolog zaleciła mi brać 12,5mg euthyrox'u i nie czuję się zbyt dobrze...A nie chcę sama zwiększać dawki, bo jeszcze sobie zaszkodzę i co wtedy? tongue

10

Ja kiedys łykałam jod . Potem o nim zapomniałam ,a po paru latach ( po wycięciu jajnika ) zrobiłam sobie usg i jakieś tam badanie -wyniki jak najbaedziej  okazały sie być w porządku .