Temat: Bezdomne psy, koty czy są niczyje?

Dziś dałam jeść bezdomnemu kotkowi , tak czasem dokarmiamy i przez zime one mieszkają u nas u sprzątaczki w piwnicy. Żal mnie bierze na te stworzonka jak czasem zimą łażą  po okolicach  głodne i zmarznięte, przecież chyba od zawsze tak nie było a wcześniej mieli swoich panów?

2

Odp: Bezdomne psy, koty czy są niczyje?

Ja mam kota znajdę i strasznie go kocham. Znalazłam go malutkiego w malinach na działce u koleżanki.

3

zwierzeta sie tez gubia - jesli sie przyblaka, to wywiesic ogloszenie w okolicy, moze sie znajdzie wlasciciel. Mozna tez zaapelowac, o przygarniecie - osoby zainteresowane posiadaniem zwierzaka nie beda musialy go kupowac

4

ja też mam kota znajdę.

5

Ja kiedyś z moimi córkami uratowałam pieska był taki biedny i brudny ale zgłosiliśmy sprawę do naszego przytułku dla zawierząt i daliśmy ogłoszenie o adobcje i ktoś go po prostu zaadoptował fajna sprawa, nawet zdjecie tego miśka było w gazecie i wspominamy go  do dziś

6

Mój mąż znalazł parę lat temu w parku zimą reklamówkę na drzewie - a w niej 4 szczeniaczki. Porozdawał w pracy, jeden został u jego rodziców. Masakra jakie ludzie mają pomysły...

7

moje wszystkie 3 koty są znajdami smile zresztą suka również. Błąkała się po lesie i była bardzo wychudzona. Później okazało się, że była w ciąży i tym sposobem mam ją i jej 3 miesięcznego już synka smile oba psiaki (koty zresztą też) bardzo kocham smile

8

mieszkam niedaleko lasu i w lato bardzo dużo pojawia się tu biednych zwierzątek wyrzuconych przez nieodpowiedzialnych ludzi sad

9

tez słyszałam od znajomych, którzy przy lesie mieszkają, że latem jak się pojawiają działkowicze to potem pieski tam zostawiają...

10

Za granicą są służby które ratują zwierzaki i mogą odnaleźć nowe domy a u nas niestety brak funduszy jak zawsze!

11

Jestem za tym, by dokarmiać bezpańskie  psy i  koty szczególnie w zimę.
Lepiej dać im resztki z obiadu/kolacji, niż wyrzucić to do śmiecia.
Chwalę Cię za to.

12

Ja dokarmiam koty co łażą pod blokiem, ale wydaje mi się, że nie jestem jedynym co tak robi. Koty chodzą tłuściutkie, duże i nie wyglądają na zaniedbane. Psa miałem znajdę, kochał mocniej niż jakikolwiek rasowy z hodowli.

13

Matko a co się dzieje z tymi psami na Ukrainie? Podobno je czymś szprycują i zdychają, okrutne to jest!

14

marass napisał/a:

Ja dokarmiam koty co łażą pod blokiem, ale wydaje mi się, że nie jestem jedynym co tak robi. Koty chodzą tłuściutkie, duże i nie wyglądają na zaniedbane. Psa miałem znajdę, kochał mocniej niż jakikolwiek rasowy z hodowli.

Jestem wielbicielką kotów, to że je karmisz bardzo dobrze o Tobie świadczy... oczywiście tylko takie powinny być, wszystko jest w porządku smile

15

Summerlove, fajnie, fajnie.