Odp: Dłonie zimą
bez względu na porę roku zawsze smaruję dłonie kremem kilka razy dziennie.
bez względu na porę roku zawsze smaruję dłonie kremem kilka razy dziennie.
ja podobnie, bo mam suche, ale zimą mam szczególnie wrażliwe, na mrozy najczęściej kupuję krem neutrogeny, gdyż jest bardziej odżywczy niż nawilżający ![]()
dodatkowo mam też zestaw firmy OPI - peeling, serum i krem do dłoni - polecam ![]()
Słyszałam o tej Neutrogenie, ale sama jeszcze nie stosowałam. Warto???
Również smaruje dłonie kremem kilka razy dziennie.
Słyszałam o tej Neutrogenie, ale sama jeszcze nie stosowałam. Warto???
jeśli masz wrażliwe na zimno dłonie to TAK ja kupuję opakowanie, które spokojnie starcza mi na zimę, a w pozostałą część roku używam zwykłych nawilżających kremów
Dziękuję, muszę się wreszcie zmobilizować i kupić.
Dłonie i stopy wyjątkowo mocno odczuwają zimę
. Warto więc zwłaszcza teraz poświęcić im nieco więcej uwagi. Jeśli zabiegi w gabinetach kosmetycznych z jakichś względów odpadają, proponuję markę Bielenda i jej nową profesjonalną kurację parafinową dłoni i stóp.
Zestaw składa się z czterech kosmetyków: pumeksu kremowego na dzień i noc, nakładanej na dłonie i stopy maski na noc, kremu do rąk na dzień oraz kremowego antyperspirantu przeznaczonego do stóp.
Uzupełnieniem kompletu są specjalne miękkie, bawełniane skarpetki i rękawiczki, które zatrzymując ciepło podnoszą skuteczność
kuracji.
Cena: około 29 zł
Kupisz w drogeriach, sklepach i gabinetach kosmetycznych oferujących naturalne
kosmetyki Bielenda.
chyba sobie kupię! lubię kosmetyki tej firmy ![]()
Słyszałam, że ziemniaki są ratunkiem dla przesuszonej skóry dłoni. Można zrobić papkę z ugotowanego ziemniaka, śmietanny, mleka lub twarogu i nakładać na ręce jak maseczkę.
Podobne zalety ma wymoczenie dłoni w wodzie po ugotowanych ziemniakach lub krochmalu.
A ja tyle wody odlewam!!!
też słyszałam kiedyś o ziemniakach... ale nie próbowałam nigdy ![]()
kremy z Neutrogeny są naprawdę dobre:)droższe od innych kremów, ale warte swojej ceny. moja mama ich używa, ja czasami jej podkradam;)
z kremów do rąk podpasował mi taki z BioSilka pachnie jak jedwab do włosów i nawilża na bardzo długo. Dostałam go kiedyś gratis przy akupie jedwabiu (myslałam ze teraz w prezencie rossmana będzie, ale nie -tylko szampon i volumizer z biosilka - dobre i to)
Mój z pracy dostaje kremy do rąk
przeważnie aloesowy......właśnie ich używam ![]()
mój tata też dostaje kremy do rąk
z CZTERECH PÓR ROKU
cytrynowe, aloesowe, wiśniowe, itp. ![]()
a mój tata też dostawał... właśnie sobie to przypomniałam ![]()
i też cztery pory roku, aloesowy, cytrynowy...
krem , krem i jeszcze raz krem. Strasznie lubię taki z Oriflame (różowo-białe opakowanie - nie pamiętam nazwy), bo pięknie pachnie
i ziaji kokosowy - też super
nie przepadam za kremami do rąk garniera - mimo, że inne ich kosmetyki lubię
Bardzo fajny jest także niebieski Dove. Niestety mnie nie odpowiada jego zapach, ale jeśli ktoś jest mniej wrażliwy lub ma inne upodobania zapachowe - polecam. Nawet po zmywaniu naczyń.
A używacie rękawiczek do prac domowych?
Bardzo fajny jest także niebieski Dove. Niestety mnie nie odpowiada jego zapach, ale jeśli ktoś jest mniej wrażliwy lub ma inne upodobania zapachowe - polecam. Nawet po zmywaniu naczyń.
A używacie rękawiczek do prac domowych?
Oj nie... Nie wiem jak wy, ale ja sobie nie wyobrażam sprzątać w rękawiczkach - takie łapki są niechwytne ![]()
Ja obieram ziemniaki i myję toaletę. Już przy zmywaniu - nie potrafię...
ja założyłam dziś akurat jak orzechy włoskie zbierałam, ale to wyjątkowo
Zakochana jestem w kremie dostepnym w dn masło shea ![]()
Nie używam rękawiczek. Nie potrafię w ich nic zrobić. Nawet w takich cieniutkich lateksowych.
ja sprzątam w rekawiczkach, zwłaszcza jak używam Ace lub jakiegoś Domestosu...
Jeśli po przyjściu do domu wciąż mi zimno w ręce robię im kąpiel w ciepłej wodzie z dodatkiem soli rozgrzewającej do kąpieli z olejkiem cynamonowym. Podobnie jak stopom.
Do tego kubek gorącej herbaty.
A Wasze sposoby na zmarzięte dłonie?