Temat: czekolada
a co, jest kawa jest herbata, zupy i inne to będzie moja ulubiona czekolada ![]()
na dobry początek czekoladowa piosenka ![]()
http://www.youtube.com/watch?v=0uuYicF9
mp;index=1
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
a co, jest kawa jest herbata, zupy i inne to będzie moja ulubiona czekolada ![]()
na dobry początek czekoladowa piosenka ![]()
http://www.youtube.com/watch?v=0uuYicF9
mp;index=1
mmm czekoladowe SPA ![]()
ja miałam kiedyś tylko czekoladową maskę na twarz ![]()

czekolada tylko orzechowa ewentualnie orzechowa .... ale Pani w czekoladzie pysznie wygląda .... i ta truskaweczka pinkmause podziel się przepisem
google, hasło: czekolada;
Orzechowa - a jakie orzechy, takie wielkieeeee? czy wszystko jedno?
orzechowa i bakaliowa miała być .... tak wolę te orzechy wielkie laskowe w całości
ale i małymi nie pogardzę
Ja też lubię te ogromniaste... Ale czekolada, to jest dopiero wspaniały wynalazek.
wspaniały i tuczący wynalazek
W najnowszych zabiegach używa się specjalnej, kosmetycznej masy czekoladowej do odchudzania! Więc można jeść i się smarować i tak na okrągło.
jak orzechy to te duuuże ![]()
Dlaczego warto jeść czekoladę:
1. czekolada zapobiega zakrzepom i zmniejsza ryzyko zawału serca.
2. Zawarte w ziarnach kakao polifenole poprawiają pracę układu krążenia, neutralizują działanie tzw. złego cholesterolu
3. spożywanie dziennie około jednej trzeciej tabliczki gorzkiej czekolady chroni przed chorobami serca.
4. Pod wpływem czekolady o prawie 20 proc. wzrasta poziom przeciwutleniaczy we krwi (to więcej niż daje czerwone wino) - spowalniają one proces starzenia chroniąc organizm przed wolnymi rodnikami uszkadzających komórki i sprzyjających zapadaniu na choroby serca i nowotwory. Ten efekt obserwowany jest jednak tylko u osób spożywających gorzką czekoladę.
5. Ma dużo składników podnoszących poziom serotoniny we krwi - hormonu odpowiedzialnego za dobry nastrój. Dodaje wigoru i poprawia humor.
6. W 100g gorzkiej czekolady znajduje się aż 300 mg magnezu, który niezwykle korzystnie wpływa na system nerwowy - poprawia sprawność intelektualną, usprawnia przewodnictwo nerwowe.
7. Badania przeprowadzone przez grupę naukowców z Helsinek wykazały, że czekolada pozytywnie wpływa na rozwój płodu. Według nich dzieci matek, które jadły w ciąży regularnie ciemną czekoladę, są weselsze i bardziej aktywne.
8. Spośród wszystkich słodyczy jest najmniej niebezpieczna dla zębów. Z ostatnich doniesień wynika, że zawiera substancje zapobiegające próchnicy. Odkryli to Japończycy, którzy pracują teraz nad nową pastą do zębów wzbogacaną ekstraktem z łusek kakao.
w końcu mam koszulkę chocoholic
i to właśnie ubraną na sobie
i to oddaje moj stan duszy ![]()
Najnowsze odkrycia sugerują, że czekolada została wynaleziona jako... produkt uboczny przy warzeniu piwa. Archeolog John Henderson z Cornell University, szef zespołu badawczego, który dokonał wspomnianych odkryć, mówi, że mieszkańcy Mezoameryki produkowali ze sfermentowanych ziaren kakaowca chichę i przy okazji „wynaleźli” czekoladę. Już wcześniej naukowcy znaleźli naczynia służące do serwowania spienionej czekolady. Oceniono, że pochodzą one z początków VII wieku p.n.e.
Za: New Scientist
w końcu mam koszulkę chocoholic
i to właśnie ubraną na sobie
i to oddaje moj stan duszy
a ja mam będę dla Ciebie miła jak mi dasz czekoladę
kupiłam kilka lat temu na jakiejś wyprzedaży
![]()
Uwielbiam czekoladę ...każdą....
a białą lubicie??
zastanawiam się czemu ona nazywa się czekoladą skoro nie ma wcale ziaren kakaowca ...
ja nie przepadam za nią, jest zdecydowanie za słodka
świetna koszulka![]()
A ja lubię białą też..
a ja na zabieg z czekolady nie mogę sobie pozwolić ... nie mam wanny - mam tylko prysznic - wiec dajcie jakiś pomysł na czekoladę z prysznicę ![]()
super koszulka ![]()
Ja swego czasu widzilam ![]()
koszulke z napisem: chodz z nami na ciemna strone mocy.....
mamy ciasteczka ![]()
ale rozmiar L był ![]()
Malenka, mam właśnie ten znaczek na pulpicie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
poka ![]()
no właśnie wrzucałam na serwer i trochę to trwało
proszę
słit ![]()
ładnie tak to sie ukrywać na gg
?
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź