Odp: ulubiona kuchnia
Caroline zgadzam się - co zresztą dałam do zrozumienia wyżej ![]()
ja uwielbiam przyjmowac gości - rozmawiać śmiać się i ew. zjeść po "kromce suchego chleba" ![]()
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 … 6 7 8
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Caroline zgadzam się - co zresztą dałam do zrozumienia wyżej ![]()
ja uwielbiam przyjmowac gości - rozmawiać śmiać się i ew. zjeść po "kromce suchego chleba" ![]()
Justynko, z Twojej wcześniejszej wypowiedzi wynika, że do tego stopnia uwielbiasz gości, że nie chcesz ich wypuszczać. Po takiej uczcie jaką zaproponowalaś mogą się nie wytoczyć.
ja bym poszła w tradycję - w końcu to kuzyn z żoną, a nie prezydent
na przystawkę śledzie, sałatka, potem rosół z makaronem, zrazy zawijane z kaszą, buraczki, surówka, na deser domowe ciasto albo lody i potem ew. deska serów z owocami i orzechami
wino, kawa, herbata itp.
No powiem, że bardzo mądrze mówisz, chyba pójde w stronę bigosu na żeberkach na winie, ze śliwkami i suszonymi grzybami, barszcz czerwny na zakwasie po staropolsku, śledzie, nie mam domowego wina:(
Justynko, z Twojej wcześniejszej wypowiedzi wynika, że do tego stopnia uwielbiasz gości, że nie chcesz ich wypuszczać. Po takiej uczcie jaką zaproponowalaś mogą się nie wytoczyć.
no coś Ty?? nie zjadłabyś tego?? ![]()
ja a i owszem lubię przyjmować gości, lubię karmić i generalnie od dziecka jestem typową "kurą domową" ![]()
no może nie typową, bo wciąż noszę rozm. 36 a nie 44 ![]()
Bo karmisz tym wszystkim gości, nie siebie.
polecam kuchnię ormiańską, coś wspaniałego: np: gołąbki w liściach winogrona, mają też fajny chleb lawasz, można w niego zawinąć szarmę z kurczaka i inne pyszności, poza tym naleśniczki z mięsem, zupa z kurczaka czachobili, bakłażany nadziewane itp
Czy taka kuchnia nie jest dosyć droga i wymagająca? Bo bardzo mnie zaintrygowała
:)
A tak to polska i włoska - uwielbiam makarony na miliony sposobów.
gołąbki w liściach winogron to i ja robię
myślałam, że to polska kuchnia ![]()
Polska i włoska ![]()
A gdzie takie liście można kupić? Ja mam na działce zasadzone winogrono, ale to w sezonie letnim może być z tego pożytek.
Ja tam lubie kuchnie vietnamska chociaz sama nie umiem jej za bardzo gotowac. Poza tym jeszcze oczywiscie wloska i meksykanska.
Ja tam lubię wszystko co dobre. : P
ja tak samo
nie wybrzydzam ale uwielniam krewetki <3
Ja swoje ulubione przepisy zapisuje w formie bloga, wtedy wiem że zasze mam pod ręką ulubione danie:)
Moja ulubiona kuchnia to kuchnia babci ![]()
Tradycyjna kuchnia jest smaczna, ale ja stawiam na włoską, wszystko co ma makaron jest dla mnie naj:)
Strony Poprzednia 1 … 6 7 8
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź