176

Odp: ulubiona kuchnia

Caroline zgadzam się - co zresztą dałam do zrozumienia wyżej smile
ja uwielbiam przyjmowac gości  - rozmawiać śmiać się i ew. zjeść po "kromce suchego chleba" wink

177

Justynko, z Twojej wcześniejszej wypowiedzi wynika, że do tego stopnia uwielbiasz gości, że nie chcesz ich wypuszczać. Po takiej uczcie jaką zaproponowalaś mogą się nie wytoczyć.

178

justyna napisał/a:

ja bym poszła w tradycję - w końcu to kuzyn z żoną, a nie prezydent wink
na przystawkę śledzie, sałatka, potem rosół z makaronem, zrazy zawijane z kaszą, buraczki, surówka, na deser domowe ciasto albo lody i potem ew. deska serów z owocami i orzechami
wino, kawa, herbata itp.

No powiem, że bardzo mądrze mówisz, chyba pójde w stronę bigosu na żeberkach na winie, ze śliwkami i suszonymi grzybami, barszcz czerwny na zakwasie po staropolsku, śledzie, nie mam domowego wina:(

179

niechcemisie napisał/a:

Justynko, z Twojej wcześniejszej wypowiedzi wynika, że do tego stopnia uwielbiasz gości, że nie chcesz ich wypuszczać. Po takiej uczcie jaką zaproponowalaś mogą się nie wytoczyć.

no coś Ty?? nie zjadłabyś tego?? big_smile
ja a i owszem lubię przyjmować gości, lubię karmić i generalnie od dziecka jestem typową "kurą domową" wink
no może nie typową, bo wciąż noszę rozm. 36 a nie 44 big_smile

180

Bo karmisz tym wszystkim gości, nie siebie.

181

ewka_sak napisał/a:

polecam kuchnię ormiańską, coś wspaniałego: np: gołąbki w liściach winogrona, mają też fajny chleb lawasz, można w niego zawinąć szarmę z kurczaka i inne pyszności, poza tym naleśniczki z mięsem,  zupa z kurczaka czachobili, bakłażany nadziewane itp

Czy taka kuchnia nie jest dosyć droga i wymagająca? Bo bardzo mnie zaintrygowała smile:)

A tak to polska i włoska - uwielbiam makarony na miliony sposobów.

182

gołąbki w liściach winogron to i ja robię big_smile myślałam, że to polska kuchnia smile

183

Polska i włoska smile

184

A gdzie takie liście można kupić? Ja mam na działce zasadzone winogrono, ale to w sezonie letnim może być z tego pożytek.

185

Ja tam lubie kuchnie vietnamska chociaz sama nie umiem jej za bardzo gotowac. Poza tym jeszcze oczywiscie wloska i meksykanska.

186

Ja tam lubię wszystko co dobre. : P

187

ja tak samo wink nie wybrzydzam ale uwielniam krewetki <3

188

Ja swoje ulubione przepisy zapisuje w formie bloga, wtedy wiem że zasze mam pod ręką ulubione danie:)

189

Moja ulubiona kuchnia to kuchnia babci smile

190

Tradycyjna kuchnia jest smaczna, ale ja stawiam na włoską, wszystko co ma makaron jest dla mnie naj:)