Diabelska miruna | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Diabelska miruna

4 grudnia 2016, dodał: BarbaraBasia
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

1 kg Filetu z Miruny
Ciasto naleśnikowe ( 3 jaja+2 łyżeczki Vegety+2 łyżeczki przyprawy do ryb KAMIS)

Ryby częściowo rozmrozić, osuszyć w papierowym ręczniku, pokroić na małe kawałki i obtoczyć w cieście. Smażyć na głębokim oleju.

Zalewa:

2 szklanki wody
1,5 szklanki oleju
2 małe puszki przecieru pomidorowego
16 łyżek pikantnego ketchupu
12 łyżek octu winnego
8 łyżek cukru
4 cebule ( pokrojone w kostkę)

Wszystkie składniki umieścić w garnku, doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Gotować około 3-5 min od zagotowania.

Dodatkowo:

2 papryki pokroić w paski
1 litrowy słoik ogórków konserwowych pokroić w paski

Wykonanie:

Przekładać warstwami:
– ryby
-papryka i ogórki
-ryby itd.
Wszystko zalać gorącą zalewą

Smacznego!

file1480887691



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Tabletka "po" od 15 roku życia
Dla mnie seks 15 latki jest czymś niepojętym, przeraża mnie to! ale teraz...
Błędy w komunikacji - 12 zdań, któr…
Będąc w związku trzeba wręcz należy rozmawiać. Nie tylko o problemach, bo te bardzo...
Podwyżka renty socjalnej
Uważam, że skutki podniesienia renty socjalnej będą korzystne społecznie. Grupa osób najbardziej w...
Złomowanie auta
Też tak myślę, że dzisiaj każdy patrzy gdzie kupić coś taniej tym bardziej...