Czatni z sezamowym łososiem i ostrym sosem | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Czatni z sezamowym łososiem i ostrym sosem

20 kwietnia 2015, dodał: Tree
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 4 filety z łososia
  • 4 duże kawałki folii aluminiowej
  • 4 cebule dymki pokrojone w słupki
  • 12 łyżek stołowych sosu sojowego Kikkoman

Sos:

  • 100 gram ziaren sezamu
  • 1 łyżka stołowa pasty wasabi (opcjonalnie można użyć chrzanu lub musztardy angielskiej)
  • 1 łyżka stołowa posiekanej pietruszki 

Sposób przygotowania:

Nagrzać piekarnik do 180°C. Aby przygotować sos, należy zmieszać wszystkie składniki w misce. Każdy filet ułożyć osobno na folii aluminiowej. Folię zagiąć w taki sposób, aby utworzyła ścianki dookoła filetu. Rozprowadzić sos po filetach i rozrzucić kawałki cebuli dymki. Każdą porcję polać 3 łyżkami sosu sojowego Kikkoman i upewnić się, że ścianki szczelnie otaczają filet. Przed włożeniem do piekarnika złożyć folię i stworzyć zamkniętą kieszonkę. Piec przez 12 do 15 minut. Ostrożnie otworzyć kieszonki, pozwolić żeby wnętrze swobodnie odparowało. Podawać ze wszystkimi pieczonymi składnikami z kieszonki.

 

file1429564504



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Tabletka "po" od 15 roku życia
Dla mnie seks 15 latki jest czymś niepojętym, przeraża mnie to! ale teraz...
Błędy w komunikacji - 12 zdań, któr…
Będąc w związku trzeba wręcz należy rozmawiać. Nie tylko o problemach, bo te bardzo...
Podwyżka renty socjalnej
Uważam, że skutki podniesienia renty socjalnej będą korzystne społecznie. Grupa osób najbardziej w...
Złomowanie auta
Też tak myślę, że dzisiaj każdy patrzy gdzie kupić coś taniej tym bardziej...