Crumble z rabarbarem i herbatnikami | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Crumble z rabarbarem i herbatnikami

24 czerwca 2015, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

????????????????????????????????????

Składniki:

2 łodygi rabarbaru
4 jabłka
100 g migdałów
50 g rodzynek
¼ szklanki wody
½ płaskiej łyżeczki cynamonu
130 g masła
100 g herbatników Petit Beurre Ekstra Kruche Jutrzenka (2 opakowania)
100 g cukru brązowego
opcjonalnie: 100 g parmezanu
opcjonalnie: 100 g jogurtu greckiego

Wykonanie:
1. Łodygi rabarbaru obieramy i kroimy na cząstki wielkości kciuka, jabłka obieramy i kroimy w takie same kawałki.
2. Wszystkie składniki dusimy na rozgrzanym maśle (30 g – 2 łyżki stołowe), po 5 minutach dodajemy migdały i rodzynki, następnie wszystko delikatnie mieszamy, dodajemy ¼ szklanki wody i dusimy kolejne 5 minut.
3. Herbatniki Petit Beurre Ekstra Kruche Jutrzenka kruszymy i mieszamy z cynamonem, łączymy z pozostałym chłodnym masłem (100 g). Masa powinna mieć grudkowatą strukturę.
4. Owoce podduszone na patelni posypujemy kruszonką i zapiekamy w piekarniku w temperaturze 170°C przez około 30 minut lub do zrumienienia kruszonki na ciemnozłoty kolor.
5. Crumble podajemy z jogurtem.

Podanie i porady:

1. Crumble doskonale smakuje na ciepło posypane parmezanem.
2. Do kruszenia herbatników używamy dwóch desek, w tym jednej okrągłej z szerokim rantem.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jakie radio?
Ja bardzo lubię słuchać radia RMF FM lub radia ESKA
kto jest fotografikiem?
Artysta fotografik zajmuje się robieniem zdjęć, przekazując innym swoją wizję świata bądź dokumentując zastaną rzeczywistość....
hollywoodzki uśmiech - czy to możli…
Hollywoodzki uśmiech to nic innego jak wcześniej wspomniany biały uśmiech, symetryczny i pozbawiony...
Ubiór na rozmowę kwalifikacyjną
W przypadku kobiet mogą być to ciemne jeansy, koszula i marynarka lub kardigan/sweter...