Camembert i Roquefort na krakersach z winogronami | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Camembert i Roquefort na krakersach z winogronami

24 sierpnia 2009, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Bardzo szybka i smaczna przekąska .Smak serów Camembert i Roquefort doskonale harmonizuje ze smakiem winogron .

Czas : 10 minut

Składniki :

  • 12 średniej wielkości słonych krakersów
  • 6 kawałków ( trójkącików ) sera Camembert ( takiej wielkości by się mieściły na krakersach )
  • 6 kawałków ( trójkącików ) sera Roquefort ( takiej wielkości by się mieściły na krakersach )
  • 6 winogron ciemnych
  • 6 winogron zielonych
  • masło do posmarowania krakersów

Krakersy posmarować delikatnie masłem ( tyle by ser położony na krakersie przyklejał się do niego ).Na każdego krakersa położyć trójkącik sera .Obok położyć po 2 połówki ciemnego i połówkę zielonego winogrona ( ciemne przy serze Roquefort , zielone przy serze Camembert .

nadesłane: Babciagramolka



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz