Boczek wędzony z czosnkiem pieczony

11 lutego 2010, dodał: IwonaF

  • Facebook
  • Google Plus
  • NK
  • Wykop
  • Twitter
  • Blogger
  • Print
  • Email

½ kg wędzonego boczku

10 ząbków czosnku

1 liść laurowy

5 kulek ziela angielskiego

100 ml wrzącej wody

Boczek włożyć do wrzątku i gotować przez ½ godziny w wodzie z dodatkiem liścia i ziela. Wyjąć, skórę naciąć w kratkę, boczek naszpikować czosnkiem. Włożyć do żaroodpornego naczynia (skórą na dół), wlać wrzątek i piec przez 1 godzinę w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Zdjąć pokrywkę, odwrócić boczek skórą do góry, polać powstałym sosem i piec przez kolejne ½ godziny.

Smacznego!

file1265890114


loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz

Rozwiąż poprawnie równanie: *
Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.


Aleja handlowa

ROC Zestaw wyszczuplający do ciała
Jest to pionierski preparat o działaniu wyszczuplającym, antycellulitowym, nawilżającym - wszystko w jednym!
Cena:
39,98 zł
Rajstopy LILI 20 DEN
Eleganckie, miękkie i wygodne rajstopy gładkie
Cena:
6 zł
Dzbanek filtrujący wodę AQUAPHOR
limitowana edycja EPOKA LODOWCOWA!
Cena:
29,99 zł
Tran o smaku tropikalnych owoców!
Sklep DomowaApteczka.pl
Cena:
23,69 zł
Royal Collagen
Piękne włosy, zdrowa skóra, mocne paznokcie!
Cena:
49,99 zł
Kolagen z witaminą C
Class A Collagen Noble Health
Cena:
36,99 zł

FORUM - bieżące dyskusje

Jaki kupić zlew do kuchni?
A co sądzicie o zlewozmywaku granitowym? Bardzo spodobał mi się taki...
Czy olejowanie włosów jest skuteczn…
Mnie olejowanie włosów nie pomogło ,bo strasznie obciąża to głowę. Przez to moje końcówki...
Oczyszczanie organizmu
Moim zdanie najlepsza oferta znajduje się tutaj . Oferują naprawdę ciekawa i przede...
Gdzie kupię edukacyjne gry dla dzie…
Świetne gry i programy dla dzieciaków i nie tylko poleca Akademia Umysłu, rozwijająca możliwości...
facebook
[corner-ad id=1]