Boczek wędzony z czosnkiem pieczony

11 lutego 2010, autor: IwonaF

  • Facebook
  • Google Plus
  • NK
  • Wykop
  • Twitter
  • Blogger
  • Print
  • Email

½ kg wędzonego boczku

10 ząbków czosnku

1 liść laurowy

5 kulek ziela angielskiego

100 ml wrzącej wody

Boczek włożyć do wrzątku i gotować przez ½ godziny w wodzie z dodatkiem liścia i ziela. Wyjąć, skórę naciąć w kratkę, boczek naszpikować czosnkiem. Włożyć do żaroodpornego naczynia (skórą na dół), wlać wrzątek i piec przez 1 godzinę w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Zdjąć pokrywkę, odwrócić boczek skórą do góry, polać powstałym sosem i piec przez kolejne ½ godziny.

Smacznego!

file1265890114



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


1 + = siedem


Aleja handlowa

Kolagen Quantum SERUM
Połączenie kolagenu naturalnego ze specjalnie skomponowanymi peptydami biomimetycznymi
Cena:
180 zł
Pikowana seledynowa torebka listonoszka Felice Aurora
Listonoszka - torebka damska, będąca jednym z najbardziej uniwersalnych modeli.
Cena:
160 zł
Aronslim 10 x buteleczka 20 ml
Jedyny na świecie preparat z silnie odchudzającą escyną
Cena:
65 zł
10% rabatu na wszystko w www.szkla.com
Skorzystaj z promocji i kupuj taniej!
Cena:
Twinings Strawberry & Mango Tea
Intensywny tropikalny smak - 100% naturalnych składników!
Cena:
19,99 zł
HERO Sport woda toaletowa Perfumerianiebieska.pl
Dynamiczny i energetyzujący zapach dla mężczyzn. Nowy świeży zapach dodający energ
Cena:
26,40 zł

FORUM - bieżące dyskusje

Kulinarne wpadki
Hmmm zastanawiam się jak magnes na lodówkę przeleciał do garnka z zupą ;D.
Nowalijki- czy są na prawde zdrowe?…
Nowalijki są jak najbardziej zdrowe, ale nie popadałabym w przesadę i zajadała...
Co ugotować dziś na obiad?
Może pieczony kalafior? Jest teraz sezon na to warzywa, więc czemu z niego nie skorzystać.
Czystość w kuchni
W niektórych sklepach można kupić takie druciaki z dodatkowym płynem - są bardzo...
Strona główna O nas Regulamin Kontakt Reklama dodatkowy zarobek ZOSTAŃ REDAKTOREM
facebook