Boczek wędzony z czosnkiem pieczony

11 lutego 2010, dodał: IwonaF

  • Facebook
  • Google Plus
  • NK
  • Wykop
  • Twitter
  • Blogger
  • Print
  • Email

½ kg wędzonego boczku

10 ząbków czosnku

1 liść laurowy

5 kulek ziela angielskiego

100 ml wrzącej wody

Boczek włożyć do wrzątku i gotować przez ½ godziny w wodzie z dodatkiem liścia i ziela. Wyjąć, skórę naciąć w kratkę, boczek naszpikować czosnkiem. Włożyć do żaroodpornego naczynia (skórą na dół), wlać wrzątek i piec przez 1 godzinę w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Zdjąć pokrywkę, odwrócić boczek skórą do góry, polać powstałym sosem i piec przez kolejne ½ godziny.

Smacznego!

file1265890114


loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz

Rozwiąż poprawnie równanie: *


Aleja handlowa

Oryginalne niejonowe nano-srebro koloidalne
Do kupienia w sklepie Proaktiv.pl
Cena:
43 zł
Olej kokosowy tłoczony na zimno
Sklep.woj-len.pl
Cena:
15 zł
Wyciskarka Kuvings C9500
pełnowartościowy sok bogaty w witaminy, enzymy i składniki mineralne
Cena:
2 290.00 zł
10% CBD naturalny olejek z kwiatów konopi
konopieizdrowie.pl
Cena:
579,90 zł
Olej kokosowy bezzapachowy 900 ml
Do kupienia w sklepie Sklep-amplio.pl
Cena:
14,99 zł
Piżama dziewczęca marki KANZ
Idealna dla każdej modnisi, miła w dotyku - 100% bawełny!
Cena:
59,90 zł

FORUM - bieżące dyskusje

Mieszkania w Białymstoku
Tutaj macie dobry przykład mieszkania - Ogolnie w Białymstoku te warunki masz naprawdę super....
Paznokcie od których wszystko odpad…
Wystarczy zwrócić uwagę na podstawy - poprawa na pewno będzie widoczna, a przynajmniej...
Jak wybrac dobrą lustrzankę cyfrową…
Już przed zakupem aparatu dobrze byłoby się dowiedzieć więcej na temat tego,...
Implanty + korony w Krakowie - gdzi…
Dzięki za wszystkie odpowiedzi. Jestem już po konsultacji u Anny Król i tam...
facebook