Boczek wędzony z czosnkiem pieczony

11 lutego 2010, dodał: IwonaF

  • Facebook
  • Google Plus
  • NK
  • Wykop
  • Twitter
  • Blogger
  • Print
  • Email

½ kg wędzonego boczku

10 ząbków czosnku

1 liść laurowy

5 kulek ziela angielskiego

100 ml wrzącej wody

Boczek włożyć do wrzątku i gotować przez ½ godziny w wodzie z dodatkiem liścia i ziela. Wyjąć, skórę naciąć w kratkę, boczek naszpikować czosnkiem. Włożyć do żaroodpornego naczynia (skórą na dół), wlać wrzątek i piec przez 1 godzinę w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Zdjąć pokrywkę, odwrócić boczek skórą do góry, polać powstałym sosem i piec przez kolejne ½ godziny.

Smacznego!

file1265890114


loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz

Rozwiąż poprawnie równanie: *
Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.


Aleja handlowa

Krótki płaszcz z paskiem
Elegancki, lekki i bardzo wygodny - idealny na sezon przejściowy.
Cena:
59,99 zł
Próbki perfum Gucci Bamboo
Perfumeria Neness.pl
Cena:
12 zł
Kolagen z witaminą C
Class A Collagen Noble Health
Cena:
36,99 zł
Rajstopy LILI 20 DEN
Eleganckie, miękkie i wygodne rajstopy gładkie
Cena:
6 zł
10% CBD naturalny olejek z kwiatów konopi
konopieizdrowie.pl
Cena:
579,90 zł

FORUM - bieżące dyskusje

Szklane drzwi
Szklany panel mógłby być fajną przegrodą. Znajomi mieli taką szklaną ściankę dzielącą korytarz z przedsionkiem,...
Biżuteria
Mam takie pytanie, czy jak wybieracie obrączki ślubne, cena jest dla was wyznacznikiem,...
Mieszkanie w mieście czy za miastem…
Dokładnie tak :) I nie trzeba stać w korkach dojeżdżając do pracy. Lubię przyrodę,...
Co kupiłybyście w prezencie samej s…
Karnet na spalanie Milki? :)Jak ja dawno nie jadłam czekolady... za to wsuwam...
facebook
[corner-ad id=1]