Boczek wędzony z czosnkiem pieczony

11 lutego 2010, autor: IwonaF

  • Facebook
  • Google Plus
  • NK
  • Wykop
  • Twitter
  • Blogger
  • Print
  • Email

½ kg wędzonego boczku

10 ząbków czosnku

1 liść laurowy

5 kulek ziela angielskiego

100 ml wrzącej wody

Boczek włożyć do wrzątku i gotować przez ½ godziny w wodzie z dodatkiem liścia i ziela. Wyjąć, skórę naciąć w kratkę, boczek naszpikować czosnkiem. Włożyć do żaroodpornego naczynia (skórą na dół), wlać wrzątek i piec przez 1 godzinę w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Zdjąć pokrywkę, odwrócić boczek skórą do góry, polać powstałym sosem i piec przez kolejne ½ godziny.

Smacznego!

file1265890114


loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz

Rozwiąż poprawnie równanie: *


Aleja handlowa

ROC Zestaw wyszczuplający do ciała
Jest to pionierski preparat o działaniu wyszczuplającym, antycellulitowym, nawilżającym - wszystko w jednym!
Cena:
39,98 zł
Royal Collagen
Piękne włosy, zdrowa skóra, mocne paznokcie!
Cena:
49,99 zł
Rajstopy LILI 20 DEN
Eleganckie, miękkie i wygodne rajstopy gładkie
Cena:
6 zł
Olej CBD Cibdol
Sklep Konopieizdrowie.pl
Cena:
150 zł
Kwitnące herbaty
Sklep SmacznaHerbata.pl
Cena:
2,99 zł
Srebrny wisiorek pozłacany w kształcie liścia
Delikatna, ażurowa ozdoba dla każdej kobiety - sklep Biżuteria Diamento!
Cena:
30 zł

FORUM - bieżące dyskusje

Przygotowania do jogi
Mam już matę i zaczynam ćwiczyć, generalnie wystarczy luźne ubranie i trochę chęci:)
Joga i odchudzanie
Na pewno to są ćwiczenia , które pomagają schudnąć, tylko trzeba zaczynać...
Rozwód z orzeczeniem o winie?
Tak, dobry adwokat umie wykorzystać przeciwko drugiej stronie nawet drobiazgi... Jak znajdzie świadków...
Fryzury noszone na codzień
Noszę zwykle rozpuszczone włosy, czasem robię sobie warkocz dobierany
facebook
[corner-ad id=1]