Boczek wędzony z czosnkiem pieczony

11 lutego 2010, dodał: IwonaF

  • Facebook
  • Google Plus
  • NK
  • Wykop
  • Twitter
  • Blogger
  • Print
  • Email

½ kg wędzonego boczku

10 ząbków czosnku

1 liść laurowy

5 kulek ziela angielskiego

100 ml wrzącej wody

Boczek włożyć do wrzątku i gotować przez ½ godziny w wodzie z dodatkiem liścia i ziela. Wyjąć, skórę naciąć w kratkę, boczek naszpikować czosnkiem. Włożyć do żaroodpornego naczynia (skórą na dół), wlać wrzątek i piec przez 1 godzinę w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Zdjąć pokrywkę, odwrócić boczek skórą do góry, polać powstałym sosem i piec przez kolejne ½ godziny.

Smacznego!

file1265890114



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz

Rozwiąż poprawnie równanie: *


Aleja handlowa

ROC Zestaw wyszczuplający do ciała
Jest to pionierski preparat o działaniu wyszczuplającym, antycellulitowym, nawilżającym - wszystko w jednym!
Cena:
39,98 zł
Tran o smaku tropikalnych owoców!
Sklep DomowaApteczka.pl
Cena:
23,69 zł
Dzbanek filtrujący wodę AQUAPHOR
limitowana edycja EPOKA LODOWCOWA!
Cena:
29,99 zł
Royal Collagen
Piękne włosy, zdrowa skóra, mocne paznokcie!
Cena:
49,99 zł
Kwitnące herbaty
Sklep SmacznaHerbata.pl
Cena:
2,99 zł
Rajstopy LILI 20 DEN
Eleganckie, miękkie i wygodne rajstopy gładkie
Cena:
6 zł

FORUM - bieżące dyskusje

Modne wzorki na paznokcie
Teraz to chyba malowane pokemony :D
Najskuteczniejszy zabieg na celluli…
Z tego co ja słyszałam wszystkie oparte na kawie i masażu + w temperaturze....
Depilacja laserowa w Poznaniu
Mam też totalny mętlik w głowie od długości fali, częstotliwości impulsów, systemów chłodzących...
Depilacja laserowa w Poznaniu
Chciałabym mieć na nogach, ale kwoty są szalone :D Zastanawiałam się, czy nie skończyć...
facebook
[corner-ad id=1]